Voorbeschouwing: FC Dordrecht-Roda JC

Morgenavond treedt FC Dordrecht aan tegen Roda JC in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Na de verliespartij tegen Go Ahead Eagles moet de knop weer om. Kijkend naar vorig seizoen biedt de wedstrijd tegen de Kerkraders perspectief. Er werden toen vier punten behaald tegen de club uit Limburg.

De vorige ontmoeting met Roda was een doelpuntrijke wedstrijd. In de eerste helft waren de kansen nog spaarzaam. Na een overtreding van Renny Smith kregen we een penalty tegen, die benut werd door Mario Engels. Enkele minuten later maakte Thomas Schalekamp al de gelijkmaker met een volley, die onder de keeper doorglipte. In de 54e minuut bracht Jeremy Cijntje ons op voorsprong met een verwoestend schot. Nog geen vijf minuten later breidde Smith de voorsprong uit. Door een treffer van Roda tegen het einde van de wedstrijd werd het nog spannend, maar Dordt wist de drie punten thuis te houden. Op bezoek in het Parkstad Limburg Stadion speelden de Schapekoppen gelijk (2-2).

De ploeg van Jean-Paul de Jong bezet momenteel de 13e plaats op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. Vorige week liet de club punten liggen tegen koploper SC Cambuur. Er werd met 1-2 verloren. De doelpuntenmaker aan Limburgse kant was de huurling van Chelsea, Ike Ugbo. De Engels-Nigeriaanse spits heeft dit seizoen al zeven treffers en twee assist op zijn naam staan. Dit is dus een speler om in de gaten te houden voor de Dordtse defensie. Noah Lewis is terug van een schorsing en weer inzetbaar. Dat geldt nog niet voor de geblesseerden Andries Noppert, Daniël Breedijk, Thomas Kok en Savvas Mourgos. In onze selectie ontbreken wegens interlands helaas ook Jordy Wehrmann en Jaron Vicario.

De groen-witte brigade gaat voor niets minder dan drie punten. Er wordt in de afgelopen wedstrijden goed voetbal laten zien. Het is nu zaak om met het groeiende vertrouwen dit om te zetten naar resultaat. We rekenen ook deze wedstrijd op jouw support. Tot morgen!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.