Voorbeschouwing FC Dordrecht – RKC Waalwijk

Na een weekend zonder voetbal gaan de Schapenkoppen er weer flink tegenaan. RKC Waalwijk komt op bezoek op onze mooie Krommedijk.
In de voorbereiding waren de Waalwijkers ook te gast in Dordrecht, toen werd het 0-1 voor de Brabanders.

In de tussentijd is de transfermarkt gesloten en heeft FC Dordrecht er een nieuwe middenvelder bij. Kemy Agustien komt zijn ervaring delen in Dordrecht. De 30-jarige Kemy heeft een contract getekend voor één jaar. Hij was de laatste zomeraankoop van de Dordtenaren. De linksbenig middenvelder heeft veel zin om hier te spelen. “Ik heb al een paar weken met de selectie meegetraind en het is een fantastisch jonge groep. Ik hoop dat ik met mijn ervaring een steentje kan bijdragen aan de sportieve prestaties.”
De laatste keer dat de Brabanders op bezoek kwamen werd het 0-1, dit was in een vriendschappelijk duel. In competitieverband werd het afgelopen seizoen 1-2 en gingen de punten dus mee naar Brabant. De Schapenkoppen kwamen na een kwartier spelen op voorsprong door een doelpunt van Alban Bunjaku. Helaas kreeg Jeroen Lumu na ruim een uur spelen zijn tweede gele kaart waardoor de wedstrijd kantelde. Door doelpunten van Langedijk en (een minuut voor tijd) Cicilia, liep het niet goed af. Des te meer een reden voor onze Dordtse mannen om er vrijdag vol tegenaan te gaan en de drie punten thuis te houden.

Laatste winst op RKC thuis
De laatste keer dat Dordrecht thuis wist te winnen van RKC was op 9 mei 2007. Milano Koenders (eigen doelpunt) en Adnan Ališić waren toen goed voor de 2-0 winst in de play-offs. FC Dordrecht haalde de volgende ronde voor promotie niet want na drie speelrondes werd het 2-5 voor de Geel-Blauwen. Toentertijd heette onze Riwal Hoogwerkers Stadion nog het GN Bouw Stadion en geen van de spelers van toen maakt nu deel uit de selectie. In Waalwijk hebben de Schapenkoppen meer succes behaald, vorig jaar werd het 0-1 dankzij een doelpunt van Van Weert die onder druk van Steenvoorden zijn eigen doelman passeerde.

Oude Dordtse bekenden
Bij RKC speelt een oude bekende van Dordt, Serginho Greene. De verdediger speelde afgelopen seizoen voor de Schapenkoppen maar is weer teruggekeerd naar Waalwijk. Op de Krommedijk lopen ook oude bekenden van de Brabanders. Zo kwamen Agustien en Vleugels eerder uit voor het eerste elftal van RKC en RKC O17. Kemy Agustien is sinds dit seizoen een Schapenkop en voor Vleugels is het zijn tweede seizoen in Dordrecht.

De tegenstander

RKC Waalwijk staat momenteel op de negende plaats met negen punten. Na vijf duels hebben de ‘keukenboeren’ driemaal gewonnen en twee keer verloren.
De ploeg van Van den Berg kent een aardige start tot zover. Met nieuwelingen als Fred Benson, Serginho Greene, Roel van de Sande en Johan Voskamp valt er weinig te klagen. De Waalwijkers hebben vijftien gezichten zien vertrekken naar de andere Jupiler League teams en buitenlandse clubs. De eerste van die vier is weer teruggekeerd bij RKC, Benson was tussen 2007 en 2011 goed voor 52 doelpunten.

Tekst: Niels Beenakkers

Foto’s: Erwin Spek

Kaartverkoop
Er zijn nog kaarten te koop voor deze wedstrijd.
Vanaf € 9,- (€ 7,- voor kinderen t/m 14 jaar en 65+)  bent u erbij.
U kunt ze online, bij de administratie of bij de kassa kopen.

U heeft geen clubcard nodig.

De administratie is op werkdagen geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur.
Op wedstrijddagen vanaf 10.00 uur tot  18.00 uur.
De kassa gaat om 19.00 uur open.

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.