Voorbeschouwing FC Dordrecht – RKC Waalwijk

Vanavond spelen de Dordtenaren tegen RKC Waalwijk. De inzet van vanavond is de derde periodetitel. Bij winst tegen RKC verzekert FC Dordrecht zich van de periodetitel en play-off wedstrijden. Naast Dordrecht zijn er nog 5 ploegen in de running om periodekampioen te worden. FC Emmen, Jong Ajax, Jong AZ, De Graafschap en FC Volendam maken nog kans op periodewinst.

De statistieken voorspellen niet veel goeds voor de wedstrijd van vanavond. De laatste keer dat Dordt kon winnen tegen RKC aan de Krommedijk dateert uit mei 2007. Toen wonnen de Schapekoppen thuis met 2-0 van Waalwijk. De eerste goal in deze wedstrijd was een owngoal van Koenders en het tweede doelpunt kwam van Adnan Alisic. Wel werd in augustus een vriendschappelijke wedstrijd gewonnen van RKC Waalwijk. Toen won Dordt met 4-2 van RKC en werd er gescoord door Groothusen, Mahmudov en 2 keer Bijl.

De heenwedstrijd eindigde op een 1-0 nederlaag in het Mandemakers Stadion. De Belg Dylan Seys scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Ook vorig jaar kon in het Riwal Hoogwerkers Stadion niet gewonnen worden van RKC. De wedstrijd bleef steken op een 1-1 gelijkspel. De goal bij FC Dordrecht werd gescoord door Michael Chacon.

Bij FC Dordrecht zijn Rosenthal en Amevor geblesseerd. Aanvaller Jafar Arias is twijfelachtig voor de wedstrijd van vanavond.  Bij RKC zijn er geen schorsingen of blessures.

Wil je ook naar de wedstrijd? Klik dan hier voor meer informatie over de kaartverkoop.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.