Voorbeschouwing FC Dordrecht – NEC Nijmegen

Zaterdagavond spelen de Schapekoppen hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen N.E.C. Nijmegen. FC Dordrecht zit in een moeilijke periode want er werd vijf keer op rij verloren en haalde zo nog maar 3 punten uit 24. NEC Nijmegen won vier van hun laatste vijf wedstrijden in de Jupiler League. Er werd alleen verloren van de eerste in de stand Jong Ajax. NEC kan zaterdagavond kampioen worden aan de Krommedijk als Fortuna punten laat liggen tegen Jong PSV. Als Fortuna Sittard gelijk speelt tegen Jong PSV dan moet NEC met vier doelpunten verschil winnen van FC Dordrecht. De uitslag van Jong Ajax maakt niet uit voor beide teams want beloftenteams mogen niet promoveren naar de Eredivisie.

Beide teams speelden al 19 keer tegen elkaar. FC Dordrecht kon 9 keer winnen, 8 keer won NEC en 2 keer werd gelijkgespeeld. De heenwedstrijd werd in Nijmegen verloren met enorm zware cijfers. De Nijmegenaars wonnen met maar liefst 6-0 van de Schapekoppen. Jordan Larsson scoorde in de eerste minuut al de 1-0. Daarna volgde een hattrick van Steeven Langil en een goal van Kadioglu. In het slot van de wedstrijd kon Achahbar nog de 6-0 tegen de netten schieten.

De laatste keer dat FC Dordrecht kon winnen van NEC dateert uit 2010. Toen won Dordt thuis met 4-3 van NEC in de KNVB Beker. Dave Huijmans, Cecilio Lopes, Erik Quekel en Bart van Hintum scoorden voor FC Dordrecht. International Jasper Cillessen stond die wedstrijd in het doel bij NEC.

Wil je kaartjes kopen voor deze spannende wedstrijd? Je kan enkel online een kaartje kopen met een clubcard en aan het loket op vertoning van je ID of je clubcard.  Klik hier als je een kaartje wil voor de wedstrijd!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.