Voorbeschouwing FC Dordrecht – NAC Breda

Een bijzondere wedstrijd aanstaande zondag voor onze hoofdtrainer. Brandts heeft geen last van valse sentimenten: “De wedstrijd tegen NAC is er een als alle anderen. Ik benader of ervaar dat niet anders. Voor mij was NAC vooral bijzonder vanwege het fantastische publiek en verder kijk ik er puur voetbaltechnisch naar. Het is een elftal met individuele kwaliteiten. Er is snelheid op het middenveld en in de aanval. Dat zijn wapens die wij moeten bestrijden.”

Over zijn eigen elftal was Brandts ook duidelijk: “We hebben deze week vooral tactisch getraind. Ik vind dat de groep vaster wordt in hun patronen. Dat moeten ze nu in de wedstrijd laten zien. We hebben steeds gezegd dat we onze punten ‘thuis’ moeten halen. Dat is nog niet gebeurd. Het spel van de eerste vier wedstrijden was behoorlijk en dat willen we nu omzetten in een overwinning in eigen huis. “

Ernie Brandts kan zondag niet beschikken over Adnan Alisic. De middenvelder ondervindt nog te veel last van een kuitblessure die hij opliep in een wedstrijd met de Beloften van FC Dordrecht. Aanvoerder Funso-King Ojo, die de groepstraining volledig heeft hervat, is een twijfelgeval voor het treffen met de Bredanaren. Ook achter de inzetbaarheid van Rihairo Meulens staat een vraagteken. De aanvaller kreeg donderdag een tikje op de training. Hij trainde vrijdag aangepast. Wel inzetbaar is Josimar Lima. Alle papieren zijn in orde en de fysiek sterke verdediger heeft inmiddels een wedstrijd in de benen. Brandts: “Ik ben heel blij met Josi’s komst. Hij zit dicht tegen speeltijd aan, maar mist nog ritme.”

Voor de supporters op Noord en West praktische informatie:

De toegenomen drukte op de tribunes zorgt voor langere rijen bij de cateringpunten en de toiletten. Dit wordt vanaf maandag 15 september aanzienlijk verbeterd. We kunnen het helaas niet meer voor de wedstrijd tegen NAC oplossen, we vragen daarom uw begrip voor de situatie en beloven dat bij de volgende wedstrijd tegen Vitesse zowel de cateringpunten als de toiletten zijn uitgebreid.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.