Voorbeschouwing FC Dordrecht – NAC Breda

FC Dordrecht ontvangt vrijdag NAC in eigen huis.
De nummer drie van de Jupiler League won afgelopen vrijdag in de blessuretijd van Helmond Sport en behield daardoor de aansluiting in de top.

Waar wij de play-offs als doel hebben voor dit seizoen, willen de Brabanders niets liever dan rechtsreeks promoveren naar de hoogste divisie.
Wat echter vrijdag avond mee zal spelen is de nederlaag van de Schapenkoppen bij het eerste treffen van dit seizoen.
Trainer Harry van den Ham was toen net vier dagen aan het roer bij FC Dordrecht, niet het begin wat hij zich had voorgesteld.
“Die wedstrijd was het dieptepunt van het seizoen maar eigenlijk ook van mijn hele trainerscarrière. Het enige goede was dat we daarna wel meteen stappen hebben gemaakt.
Sindsdien is het helemaal in orde met de wedstrijddiscipline.”
FC Dordrecht heeft zich voor het sluiten van de transfermarkt nog weten te versterken met Nick de Bondt en Guus van Weerdenburg.
Ook de technische staf van NAC heeft niet stilgezeten, in januari heette trainer Martinus Dijkhuizen respectievelijk Kevin van Diermen, Lerin Duarte en Enes Ünal welkom in Breda.
“Op papier is NAC de beste ploeg van de Jupiler League”, aldus van den Ham. “In de praktijk komt het alleen niet altijd uit de verf, dat hebben we kunnen zien tegen Jong Ajax.
Bij Helmond was het pas ver in de blessuretijd dat ze het verschil maakten.”
De trainer was echter ook niet content over het vertoonde spel in Oss, ondanks de winst.
“Het resultaat was goed, over de uitvoering ben ik niet helemaal tevreden. We kwamen er voetballend niet altijd goed uit.”
Toch zag Harry ook een lichtpuntje: “Nieuwkomer Nick de Bondt is echt een aanwinst voor het team.
Hij geeft zulke goede ballen, daar hoef je als spits eigenlijk alleen maar tegen aan te lopen.”

Vrijdag 5 februari 20.00 uur
FC Dordrecht – NAC Breda
Let op: in verband met het overlijden van FC Dordrecht adviseur Paul Beyersbergen, begint de wedstrijd met één minuut stilte.
Kaartverkoop:
Voor deze wedstrijd heeft u een seizoenkaart/clubkaart of ID uit (regio) Dordrecht nodig om twee kaarten per persoon te kopen.
De administratie is donderdag tot 17.00 uur geopend , vrijdag vanaf 10.00 uur tot 18.00 uur. De kassa’s gaan om 19.00 uur open.

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.