Voorbeschouwing FC Dordrecht – MVV

Morgenavond nemen onze Schapenkoppen het op tegen de nummer zes van de ranglijst, MVV. Na de sterke prestatie van vorige week tegen FC Volendam (1-1) wil de ploeg van De Nooijer hier graag een vervolg aan geven in het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion.

Afgelopen vrijdagavond speelde FC Dordrecht een sterke wedstrijd in en tegen Volendam, waar de Dordtenaren zich beloonde met een punt. Met vijf basiskrachten die allen afwezig waren, het leek erop dat Gérard de Nooijer en zijn team voor een zware klus stonden in het palingdorp. Hilgen, Kingsale, Vleugels, Pisas en Pinas vervulde allemaal uitstekend de positie waar zij gepositioneerd waren. In een sterke en vermakelijke eerste helft kregen de Schapenkoppen kort voor het rustsignaal een tegentreffer van Tuyp te verwerken. De Dordtenaren gingen scherp de tweede helft in opzoek naar die verdiende gelijkmaker en beloonde zich dankzij Joël Fabrice Thomas. De boomlange spits kon optimaal gebruik maken van de mooie assist van Kingsale en de bal achter doelman Verhulst schuiven. Een knappe teamprestatie in het Kras Stadion van het jonge FC Dordrecht dat vol strijd en passie de wedstrijd uitspeelde en een meer dan verdiend punt meenam naar Dordt.

Vorig seizoen op de Krommedijk

In het voorgaande seizoen reisde Us MVV’ke ook af naar de Tempel der Beschaving met hoge verwachtingen, maar kwam van een koude kermis thuis. De ploeg van Harry van den Ham won met 1-0 door een benutte strafschop van Rangelo Janga. Het was een broodnodige overwinning op 20 februari 2016, er was namelijk al niet meer thuis gewonnen sinds 30 november 2015. De eerste helft waren de Schapenkoppen nog niet helemaal wakker maar herstelde zich uitstekende in het tweede gedeelte van het duel. Oud FC Dordrecht-speler Alban Bunjaku draaide weg bij zijn directe tegenstander, die hem vervolgens neerhaalde en een penalty veroorzaakte. Janga maakte geen fout en verschalkte doelman Coppens, met deze treffer sloot Janga de wedstrijd op slot en kwam MVV niet meer voor het doel van Robbert te Loeke.

MVV zoekt naar vorm begin van seizoen

MVV heeft na de hervatting van de competitie slechts twee keer aan de verliezende kant gestaan, tegen SC Cambuur en VVV-Venlo. Verder wisten de Limburgers driemaal te winnen en vijfmaal gelijk te spelen, waaronder ook tegen Achilles’29 (0-0). De laatste overwinning dateert van 6 februari toen FC Oss werd verslagen met 0-3. De man met de doelpunten aan de kant van De Sterrendragers is Thomas Verheydt. De spits heeft er elf in liggen in dit seizoen, hij maakte de 2-0 tegen FC Dordrecht in het heenduel. Een speler waar de defensie rekening moeten gaan houden bij Dordt.

Tekst: Niels Beenakkers
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.