Voorbeschouwing FC Dordrecht – MVV

FC Dordrecht doet al het hele seizoen goed van zich spreken en na vorig weekend spreekt men zo’n beetje in alle uithoeken van ons kikkerlandje over de Schapenkoppen. De 4-3 overwinning bij De Graafschap heeft er voor gezorgd dat FC Dordrecht aan kop gaat in de tweede periode en heeft de wedstrijd tegen MVV Maastricht tot een absolute topper gemaakt. En dat hebben de mensen begrepen, want het stadion zal vrijdagavond zo goed als vol zitten.

Naast koploper in de tweede periode, is FC Dordrecht ook de meest scorende ploeg van heel de Jupiler League. Het geeft aan dat het team van Harry van den Ham de successen behaalt heeft met attractief en aanvallend voetbal. Het jonge team is tot veel in staat en heeft nu als volgende uitdaging om de koploper te verslaan.

Wilmer Kousemaker is nog altijd niet inzetbaar. Josimar Lima speelde deze week een vriendschappelijke interland met Kaapverdië waardoor hij de afsluitende training moest missen. De robuuste verdediger zal echter gewoon deel uitmaken van de wedstrijdselectie.

De tegenstander
MVV Maastricht is de trotse koploper in de Jupiler League met de eerste periodetitel op zak. Onlangs werd tegen Sparta Rotterdam de eerste nederlaag geleden, maar niettemin bedraagt de voorsprong op FC Dordrecht en Sparta Rotterdam nog vijf punten.

Interessant is wat nu het geheim is van het goed en stabiel presterende elftal van trainer René Trost. Het antwoord zal waarschijnlijk alleen de club zelf kunnen geven en natuurlijk niet prijsgeven. Feit is in ieder geval dat er een aantal goede aankopen gedaan zijn. De ervaren doelman Bram Castro kwam over van het Belgische Sint-Truiden en is de minst gepasseerde doelman in de Jupiler League, Nathan Rutjes, Mark Veldmate (ex Sparta Rotterdam, niet inzetbaar in de topper vanwege liesklachten) en Danny Schreurs (ex Fortuna Sittard) hebben ervaring en scorend vermogen meegebracht en Antonio Stankov (ex FC Oss) is een talentvolle speler. Tel daarbij op de ervaring van Sjors Verdellen en Paul van Hyfte, het scorend vermogen van Malcolm Esajas en het talent van Bryan Smeets dat allemaal al in huis was en een goed elftal dat tot veel in staat is, is verklaard.

Op vreemde bodem is MVV Maastricht nog ongeslagen. Alleen bij De Graafschap werd er gelijkgespeeld, de overige duels buitenshuis werden allemaal in winst omgezet (zo ook de doorgaans moeilijke wedstrijd in Leeuwarden tegen Cambuur). Wedstrijden tussen FC Dordrecht en MVV hebben in het verleden het nodige spektakel opgeleverd. Neem de editie van vorig seizoen waarin vooral de neutrale toeschouwer ruimschoots aan zijn of haar trekken kwam. De wedstrijd eindigde toen in 3-3.

Dat de KNVB deze wedstrijd serieus neemt, blijkt wel uit het feit dat ze Bas Nijhuis aan hebben gesteld als scheidsrechter. De assistent-scheidsrechters zijn Angelo Boonman en Hessel Steegstra. Vierde official is Ingmar Oostrom.

Historie Dordrecht-MVV, de laatste 10 duels

09-09-2011: FC Dordrecht – MVV Maastricht: 3 – 3
05-11-2010: FC Dordrecht – MVV: 1 – 0
01-11-2009: FC Dordrecht – MVV: 1 – 4
17-10-2008: FC Dordrecht – MVV: 1 – 1
02-11-2007: FC Dordrecht – MVV: 1 – 2
21-08-2006: FC Dordrecht – MVV: 1 – 0
26-08-2005: FC Dordrecht – MVV: 2 – 1
11-03-2005: FC Dordrecht – MVV: 0 – 5
02-04-2004: FC Dordrecht – MVV: 0 – 0
04-02-2003: FC Dordrecht – MVV: 0 – 2

Stand vooraf
01. MVV Maastricht, 12 gespeeld, 29 punten (27-10, +17)
02. FC Dordrecht, 12 gespeeld, 24 punten (28-17, +11)

De historische wedstrijd
Seizoen 2011-2012: FC Dordrecht – MVV Maastricht: 3-3
Scoreverloop: 0-1 Prince Rajcomar, 1-1 Shayron Curiel, 2-1 Cecilio Lopes, 3-1 Sjoerd Winkens (eigen doelpunt), 3-2 Malcolm Esajas, 3-3 Wilmer Kousemaker (eigen doelpunt).

Het verhaal van vorig seizoen:
Na een levendige wedstrijd hield FC Dordrecht uiteindelijk nog één punt over aan de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht: 3-3. De bezoekers begonnen voortvarend en trokken meteen het initiatief naar zich toe. Binnen de tien minuten was het al raak: 0-1 (doelpunt Prince Rajcomar). FC Dordrecht had een kwartier nodig om grip te krijgen op de tegenstander en keerde daarna de wedstrijd. De Limburgers werden teruggedrongen, er ontstonden kansen en bij rust gaf het scorebord een 3-1 voorsprong aan voor de thuisploeg (doelpunten van Shayron Curiel, Cecilio Lopes en eentje in eigen doel van Sjoerd Winkens).

Na de rust leek FC Dordrecht niet gerust op een goede afloop. Tegen de afspraken in werd er achteruit gelopen en de bezoekers wisten al snel te profiteren van de geboden ruimte in de vorm van de aansluitingstreffer gemaakt door Malcolm Esajas (3-2). Niet veel later viel ook de gelijkmaker (na Winkens was ook Wilmer Kousemaker zo onfortuinlijk om de bal in eigen doel te werken). Nadien was het voor de Schapenkoppen zaak de 3-3 stand vast te houden en dat lukte.

Samenstelling en regie: Mathijs Hoogendoorn

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.