Voorbeschouwing FC Dordrecht – Jong PSV

Morgenavond spelen de Schapenkoppen de derde wedstrijd van de week, tegenstander is Jong PSV in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Na de wedstrijden tegen Fortuna Sittard en NAC, waar de Dordtenaren een goede indruk achterlieten, gaat FC Dordrecht op zoek naar de beloning.

Trainer De Nooijer was teleurgesteld na de nederlaag van afgelopen maandag in Breda. In tweede helft speelde de ploeg van de Zeeuwse oefenmeester goed voetbal en vochten de Schapenkoppen voor een punt, een punt dat dik verdiend was op basis van de tweede helft. De trainer had idee dat de selectie overweldigd werden door de ambiance bij NAC en dat daardoor de concentratie niet optimaal was aan het begin van het duel. “Onze spelers waren onder de indruk van het stadion, maar toen we het besef hadden dat er iets te halen was, gooide we de schroom van ons af. We hadden een gelijkspel verdiend als je terugkijkt naar de tweede helft want we speelde goed voetbal en maakte het NAC vaak lastig.” De Nooijer was over het algemeen tevreden over de strijd van zijn ploeg maar focust zich nu al weer op vrijdag. “Iedereen verdiende een compliment na de wedstrijd tegen NAC. We moeten er nu weer voor zorgen dat we fit aan de wedstrijd tegen Jong PSV beginnen en punten binnenslepen.”

Voor de Dordtenaren staat een zware klus te wachten vrijdagavond. Van de 22 spelers die deel uitmaken van de wedstrijdselectie zijn er tien spelers met een contract op amateurbasis, in tegenstelling tot Jong PSV waar spelers als Jurjus, Pasveer en Lammers voor hogere salarissen spelen. Het tweede team van de Eindhovenaren is daarom ook een uitermate lastige tegenstander voor Dordt. Voor FC Dordrecht de taak om zich van zijn beste kant te laten zien op de eigen Krommedijk.

Jonge Brabanders in Dordrecht
De wedstrijd van vanavond is twee keer eerder gespeeld in Dordrecht en eindigden tweemaal in een Dordtse overwinning. Vorig seizoen wisten de Schapenkoppen met 4-0 te winnen van de Eindhovenaren. Rangelo Janga (2x), Glenn Bijl en Alvin Daniels waren goed voor deze mooie overwinning. Het leek tien minuten voor tijd erop dat FC Dordrecht met een kleine 1-0 zege van het veld zou gaan, tot zeven minuten voor tijd waarin drie treffers werden geproduceerd.

Jong PSV dit seizoen
De Brabanders wonnen afgelopen maandag van koploper VVV Venlo en heeft daarmee een zesde plaats op de ranglijst bemachtigd. Na de winterstop liepen de PSV’ers slechts één keer tegen een nederlaag aan, SC Cambuur was op De Herdgang met 0-2 te sterk. Eerder dit seizoen was FC Dordrecht te gast op De Herdgang en zag het een 1-2 voorsprong in een 3-2 nederlaag eindigden. De doelpunten kwamen van Jafar Arias en Michael Chacon, de laatstgenoemde was met een geweldig afstandsschot doeltreffend en geselecteerd als Doelpunt van de Week. Beiden maken geen deel uit van de selectie vanavond, Arias is geblesseerd en Chacon is geschorst.

Tekst: Niels Beenakkers
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.