Voorbeschouwing FC Dordrecht – Jong FC Utrecht

Morgenavond speelt FC Dordrecht de eerste thuiswedstrijd van 2017 tegen Jong FC Utrecht. De Dordtenaren willen zich revancheren tegen de jonge Domstedelingen na de wedstrijd tegen FC Oss.

De wedstrijd tussen de nummers negentien en achttien van de ranglijst beloofd een spannend duel te worden. Beide ploegen wisten de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar niet te winnen, Jong FC Utrecht verloor in eigen huis van NAC (0-2). Het verschil op de ranglijst tussen de twee bedraagt drie punten en het doelsaldo verschilt maar één doelpunt. Als de Schapenkoppen winnen met één doelpunt verschilt staat het gelijk met de Utrechters maar met twee of meer doelpunten verschil gaan de Schapenkoppen, op basis van doelsaldo, over Jong FC Utrecht heen.

De eerste keer op de Krommedijk

Dit is de eerste keer dat de twee tegenover elkaar staan in het Riwal Hoogwerkers Stadion. In het begin van het seizoen waren de Dordtenaren de eerste die langskwamen in Utrecht. Na elf minuten gespeeld te hebben in de Domstad was het Rosheuvel die de score opende in De Galgenwaard. Kort voor de rust was het Jafar Arias die de stand gelijktrok en ook gelijk de eindstand bepaalde. De paniek sloeg nog wel toe bij de uitploeg toen FC Utrecht een strafschop kreeg na een overtreding van Erol Alkan. Gelukkig stond Tim Coremans op de juiste plek om een late overwinning te voorkomen.

De tegenstander van morgen

Jong FC Utrecht heeft net als FC Dordrecht een lastig seizoen tot dusver. De ploeg van Pronk staat op de achttiende plaats, één plekje boven Dordt. De jongelingen wisten de laatste wedstrijd voor de winterstop te winnen van Telstar met 2-1. Dit was de eerste wedstrijd na acht duels zonder winst te hebben afgesloten. In de winterstop wisten de Utrechters alle drie de oefenduels te winnen waaronder ook van FC Eindhoven. Gyrano Kerk (6), Sylla Sow (4) en Darren Rosheuvel (3) zijn de gevaarlijkste spelers voor het doel van de bezoekers.

Tekst: Niels Beenakkers
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.