Voorbeschouwing FC Dordrecht – Jong AZ

 

Morgenavond staat ons de eerste beloften ploeg van het seizoen te wachten. De selectie van Harry van den Ham wacht een zware klus, want Jong AZ is in vorm. Er werd afgelopen maandag met maar liefst 7-3 gewonnen van titelfavoriet De Graafschap.

 

De Alkmaarders waren dus flink op schot tegen de Superboeren. Taabouni (2x) en Aboukhlal (2x) zijn de grootste plaaggeesten geweest. De Dordtse defensie weet dus wie ze extra goed in de gaten moeten houden. Van de drie wedstrijden hiervoor wist Jong AZ er nog één te winnen. Ze wonnen met 1-2 van Jong Utrecht.

De eerste twee wedstrijden verloor de beloften ploeg beide keren ruim. Eerst met wel 6-1 van NAC Breda, vervolgens was Jong PSV met 1-4 te sterk voor de ploeg uit Alkmaar. Met zes punten uit vier wedstrijden is onze tegenstander prima gestart en hebben zij zich gevestigd in de middenmoot. Echter is het wel een ploeg waartegen te scoren valt, alle reden voor de Schapekoppen dus om er vol overtuiging in te gaan.

 

Vorig seizoen hebben wij slechts één keer tegen Jong AZ gespeeld. De punten werden die avond eerlijk verdeeld (1-1). Fabian de Abreu stelde met zijn doelpunt een punt veilig. Tot nu toe is het wachten op de eerste overwinning. Op het moment dat vrijdagavond een driepunter bijgeschreven kan worden is de onderste positie op de ranglijst verleden tijd. Genoeg om voor te strijden!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.