Voorbeschouwing FC Dordrecht – Jong Ajax

Vanavond staat speelronde 16 op het programma en dat betekent dat FC Dordrecht Jong Ajax ontvangt op de Krommedijk. De Schapenkoppen zijn erop gebrand om te winnen in eigen huis van de Amsterdammers, dat kan de eerste keer worden.

Na een lange tijd zonder thuiswinst willen de spelers de trouwe fans belonen met drie punten. FC Volendam (1-0) was de laatste en enige thuiswinst van dit seizoen van de ploeg van De Nooijer. Voor de spelers was en is het een zware week met drie wedstrijden (FC Eindhoven, Jong Ajax en FC Den Bosch) op het programma. Afgelopen vrijdag was FC Dordrecht in Eindhoven en nu komen de Jonge Godenzonen op bezoek in het Riwal Hoogwerkers Stadion.

Jong Ajax op bezoek
De jonge Ajacieden kwamen twee keer eerder op de Krommedijk en zorgende tweemaal voor puntverlies voor de thuisploeg (0-1 & 1-1). Vorig seizoen was Robert Muric de enige die tot scoren kwam. Het was een duel waarin de Dordtenaren kansen in overshot hadden maar daar geen optimaal gebruik van maken. De defensie van de Amsterdammers stond als een huis in Dordrecht en hield het doel schoon. Toentertijd stond oud-Ajax-huurling Peter Leeuwenburgh onder de lat bij de Dordtenaren.

Jong Ajax is en blijft een lastige opponent voor de Schapenkoppen. In de vier eerdere ontmoetingen behaalde de Dordtenaren vier punten waarvan de meeste punten werden behaald op De Toekomst. Vanavond gaat het ook een lastig duel worden voor Dordt want Jong AFC heeft de beschikking over doelman Krul en El Ghazi. Die laatst genoemde is al van grote waarde geweest met twee treffers tegen Jong FC Utrecht (2-2) en een doelpunt tegen NAC (2-1).

De ploeg van Keizer staat hoog in het linkerrijtje en heeft tot nu toe een prima seizoen. Met uitslagen van 7-1 tegen Achilles’29 en 7-0 tegen FC Oss hebben de Ajacieden het seizoen grootst afgetrapt. De laatste keer dat de Amsterdammers verloren was thuis, toen ze een oorwassing kregen van VVV-Venlo (0-4). Hierna hebben de hoofdstedelingen de stijgende lijn weer ingezet.

Tekst: Niels Beenakkers
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.