Voorbeschouwing FC Dordrecht – Helmond Sport

Morgenavond hervat FC Dordrecht de competitie met de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. In de twee weken zonder Jupiler League voetbal hebben de Schapenkoppen zich volledig kunnen focussen op de wedstrijd van morgen.

Het waren twee weken waarin er hard getraind werd naar aanloop van deze wedstrijd. Erol Alkan was de enige international aan bij de Dordtenaren. De centrumverdediger speelde met Jong Turkije in Berlijn tegen Jong Duitsland en ging ten onder met 1-0.
De ploeg van De Nooijer zit al 48 dagen zonder overwinning en daar moet verandering in komen. Het competitieduel tegen Helmond Sport is de ideale wedstrijd om zich te revancheren na een mindere periode voor FC Dordrecht.

De laatste keer
Vorig seizoen was de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport een wedstrijd om snel te vergeten voor de Dordtenaren. Op 1 april verloren de Schapenkoppen in een rommelige wedstrijd met 0-2 van de Brabanders. De eerste helft was Dordt de ploeg met de betere kansen, Rangelo Janga was dichtbij een doelpunt maar kopte op de lat waardoor de 0-0 op het bord bleef staan. In de eerste tien minuten van de tweede helft sloegen de Helmonders snel toe en scoorden de winnende treffers. Markiet en El Allouchi zorgden er voor dat de punten meegingen naar Noord-Brabant.

Winst op de Krommedijk
Het seizoen voor de promotie wist FC Dordrecht voor het laatst te winnen van Helmond Sport. Op vrijdag 28 maart 2014 wonnen de Schapenkoppen met 1-0 van de Kattenmeppers. Erixon Danso zorgde in de eerste minuut van de wedstrijd voor enige treffer en dat was genoeg om de drie punten op de Tempel der Beschaving te houden.

De tegenstander
Morgen komt Helmond Sport op bezoek in Dordrecht bij de Schapenkoppen. De Brabantse club staat op de tiende plaats en heeft een voorsprong van elf punten op de Dordtenaren. De ploeg van Hendriksen heeft dit seizoen na dertien wedstrijden twintig punten verzameld. De Helmonders begonnen dit seizoen stroef, na vijf wedstrijden had Helmond Sport vier punten bij elkaar gesprokkeld. Hierna hebben de Brabanders zich hersteld en stegen ze op de ranglijst. Helmond Sport oefende in de interlandperiode tegen FC Oss maar verloor het duel met 0-1.

Tekst: Niels Beenakkers
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.