Voorbeschouwing FC Dordrecht – Fortuna Sittard

Morgenavond neemt FC Dordrecht het op tegen het Limburgse Fortuna Sittard. Na de verliespartij tegen Cambuur willen de Schapenkoppen zich revancheren en de goede reeks waaraan het bezig is op de Krommedijk voortzetten.

De Dordtenaren wisten de laatste twee thuiswedstrijden winnend af te sluiten en met een mooi resultaat. Achilles’29 en Jong FC Utrecht werden allebei met 3-0 verslagen en dat zorgde voor veel vreugde op de tribunes. De eerste thuiswedstrijd van Joey Godée, tevens het laatste thuisduel op de Tempel der Beschaving, was er eentje waar de aanvaller nog vaak aan terug zal denken. Twee doelpunten waarvan één schitterende treffer zorgde ervoor dat opnieuw 3-0 op het scorebord verscheen. De Schapenkoppen willen niets liever dan deze reeks van mooie thuisoverwinningen te kunnen continueren.

Zuiderlingen  in Dordrecht

De laatste keer tegen Fortuna wisten de Schapenkoppen niet te winnen van de ploeg uit Sittard. Na op voorsprong gekomen te zijn door een doelpunt van Janga, was de rode kaart van Vleugels het keerpunt in de wedstrijd. Door deze kaart en sterke tweede helft van de uitploeg werd er met 1-3 verloren en ging de volle buit mee naar Limburg.

In 2011 bleven de drie punten op de Krommedijk toen er met 3-0 werd gewonnen. De doelpunten van Van der Sloot, Lopes en Curiel zorgden toen voor euforie. Alle treffers werden gemaakt na de rode kaart van Liard, de speler van Fortuna kreeg vijf minuten na de rust zijn rode kaart en moest het veld ruimen waardoor de thuisploeg de overhand kreeg.

De opponent van morgen

Fortuna Sittard staat momenteel twee punten boven FC Dordrecht en het kan zomaar zijn dat na morgen de rollen zijn omgedraaid op de ranglijst. De Limburgers hebben 2016 niet afgesloten zoals gehoopt, FSC wist de laatste negen duels voor de winterstop niet winnend af te sluiten. Na de winterstop begon Fortuna Zitterd met een overwinning in Groesbeek maar verloor afgelopen week van Almere City FC.

Tekst: Niels Beenakkers
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.