Voorbeschouwing: FC Dordrecht – FC Volendam

In de zevende speelronde treffen de Dordtenaren het FC Volendam van trainer Misha Salden. De ploeg uit Volendam wist dit seizoen nog niet te winnen, tot nu kwam de ploeg niet verder dan drie gelijke spelen. De Oranjehemden zullen er vanavond alles aan doen om de weg naar boven in te zetten en de eerste drie punten binnen te halen. De Dordtenaren zijn nog altijd ongeslagen in eigen huis. In het Riwal Hoogwerkers Stadion werd er één keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. Met de drie punten uit de uitwedstrijd tegen Helmond Sport komt de ploeg uit Dordrecht op 8 punten uit 6 wedstrijden, wat aansluiting geeft bij de subtop.

Een tegenvaller voor FC Volendam is het uitvallen van aanvoerder Kees Kwakman. De middenvelder scheurde zijn enkelband tijdens zijn invalbeurt in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Quick Boys. Hoelang Kwakman uit de roulatie ligt is nog niet bekend, zelf geeft hij aan dat de verwachting is dat het herstel minimaal drie weken gaat duren. Ook FC Dordrecht moet haar aanvoerder missen. Mawouna Amevor is geschorst en zal vanavond niet spelen tegen de Volendammers. Een meevaller voor Dordt is het herstel van Antonio Stankov. De rechtervleugelverdediger ontbrak vorige week aan de aftrap tegen Helmond Sport in verband met een lichte hamstringblessure, maar verscheen deze week weer op het trainingsveld.

Vorig seizoen betekende de thuiswedstrijd tegen FC Volendam de eerste drie punten voor de Dordtenaren in dat seizoen. De wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning, maar wordt vooral herinnerd als de wedstrijd waarin spits Jafar Arias zich ernstig blesseerde. Na een botsing met Volendam-keeper Verhulst, die vanavond hoogstwaarschijnlijk weer zal aantreden onder de lat van de Volendammers, moest Jafar het veld per brancard verlaten. Hij liep een dubbele beenbreuk op en moest het volledige vervolg van het seizoen missen. Na bijna een jaar blessureleed keerde Arias aan het begin van dit seizoen weer terug op het veld en was hij vorige week belangrijk met zijn doelpunt tegen Helmond Sport.

Vanavond om 20:00 zal er worden afgetrapt in het Riwal Hoogwerkers Stadion. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Clay Ruperti, die zijn debuut mag maken als scheidsrechter in het betaald voetbal. Komt allen naar de Krommedijk om de Schapekoppen aan te moedigen naar een nieuw succes in eigen huis!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.