Voorbeschouwing FC Dordrecht – FC Volendam

De Jupiler League begint vandaag alweer aan de achtste speelronde van het seizoen.
Na vorige week op bezoek geweest te zijn bij de koploper komt vandaag
FC Volendam, de nummer twee van de ranglijst, naar Dordrecht.

Het was een drukke week voor de Schapenkoppen. Eerst naar Eindhoven, toen naar Rotterdam voor de beker en nu staat wedstrijd nummer drie van de week op het programma. Afgelopen vrijdag waren de Dordtenaren dichtbij een overwinning na twee geweldige doelpunten van Chacon en Arias maar in de tweede helft kwam Jong PSV helaas weer langszij.

Trainer Gérard de Nooijer vertelde dat het vervelend begint te worden dat winst steeds ontglipt. “De persoonlijke fouten moeten er echt uit anders gaat het lastig worden. We hebben goals weggegeven en dat doen we te veel.” Van de man-meer-situatie werd niet geprofiteerd vertelde De Nooijer want zijn ploeg is twee keer voor het doel gekomen maar wist daar niet optimaal van te profiteren. “Als je opnieuw twee goals maakt in een uitwedstrijd hoop je dat je het vol kan houden. Het is moeilijk want qua voetbal was het goed en we doen onszelf te kort.”

Doelpuntenmaker Jafar Arias vertelde dat het team volwassener moet worden. “We moeten scherp zijn de eerste tien minuten na de rust, we zeiden het in de rust nog tegen elkaar en dan is het toch al binnen die tien minuten 1-1. De scherpte ontbreekt nu en dat moet er echt uit want anders ga je onderin meedraaien en met deze groep mag dat niet.” De spits was blij met zijn doelpunt maar had liever de drie punten gehad. “Tegen FC Volendam moeten we 200% geven want alleen dan tellen de drie punten.”

Laatste overwinning
De laatste winst van de Schapenkoppen in eigen huis dateert van 14 februari 2011, het werd toen 4-1. De mannen uit Dordrecht kwam in de eerste helft op achterstand door een doelpunt van Melvin Platje maar in de tweede helft vlogen de doelpunten Theo Zwarthoed om de oren. Van der Sloot, Kalisse, Hulst en Cecilia Lopes tekenden voor de doelpunten op de Krommedijk. Vorig jaar was er minder succes, het werd toen 1-3. Dit was de eerste wedstrijd van Harry van den Ham, die terugkeerde als trainer van FC Dordrecht.

Tegenstander
FC Volendam staat momenteel op laats nummer twee samen met NAC en MVV. Zij hebben veertien punten uit zeven duels verzameld. Alleen in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen ging het mis voor de palingboeren (0-1). De ploeg van Robert Molenaas kent tot dusver een prima start.

Kaartverkoop
Er zijn nog kaarten te koop voor deze wedstrijd.
Vanaf € 9,- (€ 7,- voor kinderen t/m 14 jaar en 65+)  bent u erbij.
U kunt ze online, bij de administratie of bij de kassa kopen.
U heeft geen clubcard nodig.

De administratie is op werkdagen geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur.
Op wedstrijddagen vanaf 10.00 uur tot  18.00 uur.
De kassa gaat om 19.00 uur open.

Tekst: Niels Beenakkers

Foto’s: Erwin Spek/ProShots

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.