Voorbeschouwing: FC Dordrecht – FC Emmen

Voorbeschouwing FC Dordrecht – FC Emmen
De groen-witte formatie van trainer Gerard de Nooijer kende een gemengde seizoenstart. In de eerste wedstrijd tegen Fortuna Sittard werd er met 1-5 verloren, waarna in de daaropvolgende thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht een 2-1 zege werd geboekt. Aankomende vrijdag staat een nieuwe thuiswedstrijd op het programma tegen de enige profvoetbalclub uit de provincie Drenthe: FC Emmen.

FC Emmen eindige vorig seizoen op een 9e plaats. De ploeg uit Emmen is het huidige seizoen goed begonnen, door te winnen van RKC Waalwijk en gelijk te spelen tegen FC Eindhoven. FC Dordrecht heeft tijdens de voorbereiding en de afgelopen thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht laten zien dat het goed en aanvallend kan voetballen. Beide ploegen willen dit seizoen eindigen in het linker rijtje en meedoen om een ticket voor de play-offs.

Om dit te bewerkstelligen is er een sterke selectie nodig om opgewassen te zijn tegen concurrenten. FC Dordrecht heeft de selectie flink opgefrist door een aantal nieuwe spelers aan de club te verbinden. Zo zetten onder anderen Gustavo Hamer, Antonio Stankov, Cendrino Misidjan, Tom Rosenthal en doelmannen Nick Wolters en Renze Fij hun handtekening onder een verbintenis met de club. Op de valreep werden afgelopen week Danny Bakker en Andreias Calcan aan de selectie toegevoegd. Met de huidige selectie wil de ploeg uit Dordrecht het afgelopen seizoen vergeten en het nieuwe seizoen een positieve indruk achterlaten. Voor de wedstrijd tegen FC Emmen wordt er dan ook verwacht dat de Schapekoppen goed, verzorgd en aanvallend voetbal gaan laten zien en de drie punten aan de Krommedijk houden. Dit zal geen makkelijke opgave worden, aangezien de Dordtenaren de afgelopen vier wedstrijden tegen FC Emmen niet wisten te winnen.

Maar een moeilijk verleden of niet, FC Dordrecht zal er alles aan gaan doen om de drie punten aan de Krommedijk te houden en de plek in het linker rijtje te behouden. Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Komt allen om de Schapekoppen aan te moedigen naar een overwinning!

De wedstrijd begint om 20:00 en wordt geleid door scheidsrechter van der Eijk.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.