Voorbeschouwing: FC Dordrecht – FC Eindhoven

Morgenavond wacht ons de tweede thuiswedstrijd van het nieuwjaar. Met een gelijkspel tegen Excelsior in de vorige thuiswedstrijd gaan onze Schapekoppen er alles aan doen om dit keer de volle buit te pakken, en de ongeslagen thuis status voort te zetten. 

In de eerste seizoenshelft waren wij te gast in het Jan Louwers Stadion. Met de 8-1 nederlaag van vorig seizoen in het achterhoofd kan achteraf worden geconcludeerd dat er een stijgende lijn in zit, want er werd met 5-1 verloren. De grote man bij de Eindhovenaren was Marcelo Lopes met drie doelpunten. Joey Sleegers en de inmiddels naar De Graafschap vertrokken Branco van den Boomen namen de overige goals voor hun rekening. Pedro Marques redde enigszins de Dordtse eer met een kopbal in de laatste minuten.

In de laatste vijf wedstrijden heeft FC Dordrecht vier punten behaald. Er werd gewonnen van Jong PSV, gelijkgespeeld tegen Excelsior en verloren van Jong Ajax, NAC Breda en SC Cambuur. FC Eindhoven heeft net als de Dordtenaren vier punten behaald uit de laatste vijf wedstrijden. Er werd gewonnen van Helmond Sport, gelijkgespeeld tegen Jong FC Utrecht en verloren van Telstar, NEC en Volendam. De teams verkeren dus niet echt in bloedvorm, een uitgelezen mogelijkheid voor de groen-witten om toe te slaan.

Beide ploegen hebben deze week al eerder gespeeld. FC Dordrecht op maandagavond tegen Jong Ajax, en FC Eindhoven op dinsdagavond in eigen huis tegen FC Utrecht. Voor de Dordtenaren een klein voordeel omdat het een dag extra kon voorbereiden op dit treffen. Waar nog meer vertrouwen uit geput kan worden is dat FC Eindhoven het niet goed doet tegen de laag geklasseerde teams. Zo werd er verloren van Helmond Sport, Jong PSV en TOP Oss.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.