Voorbeschouwing: FC Dordrecht – FC Eindhoven

Vanavond spelen de Schapekoppen een thuiswedstrijd tegen de ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen: FC Eindhoven. De ploeg uit de lichtstad kent een soortgelijke seizoenstart als de Dordtenaren en staat met 8 punten één punt onder de ploeg uit Dordrecht. De Dordtenaren zijn nog altijd ongeslagen in eigen huis en willen deze succesvolle reeks vanavond voortzetten. De ontmoeting met FC Eindhoven betekent een weerzien met oud-Schapekoppen Jonathan Waterberg, Mart Lieder en Joël Thomas. Waterberg speelde bij FC Dordrecht O19 en O21 waarna hij via SC Cambuur bij FC Eindhoven belandde. Lieder speelde in het seizoen 2014/2015 in de spits bij FC Dordrecht en Thomas stond in het seizoen 2016/2017 als spits onder contract bij de ploeg uit Dordrecht.

De Eindhovenaren wisten vorige week een knappe overwinning te boeken op de beloften van AZ. Op het AFAS Trainingscomplex werd het 1-2 voor de ploeg uit Eindhoven in een kansrijk duel. Voor de Dordtenaren was een goede tweede helft genoeg om een punt te pakken tegen FC Volendam. Door de late goal van Stankov in de 87ste minuut werd het 2-2. Bij FC Dordrecht zit Mawouna Amevor vanavond weer bij de selectie. Hij was tegen FC Volendam geschorst maar zal vanavond hoogstwaarschijnlijk weer aan de aftrap verschijnen. Ook Gustavo Hamer is weer volledig hersteld van een enkelblessure en heeft zich weer bij de selectie gevoegd.

Statistisch gezien treft FC Dordrecht met FC Eindhoven één van de favoriete tegenstanders in eigen huis. In de afgelopen 20 jaar verloren de Dordtenaren slechts één competitiewedstrijd van de Blauw-Witten aan de Krommedijk. De Dordtenaren gaan er vanavond alles aan doen om weer de drie punten te pakken en daarmee ook de succesvolle reeks in eigen huis voort te zetten.

Vanavond zal er om 20:00 worden afgetrapt aan de Krommedijk en de wedstrijd zal worden geleid door dhr. C. Mulders. Komt allen naar het Riwal Hoogwerkers stadion om de ploeg aan te moedigen!

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.