Voorbeschouwing FC Dordrecht – FC Eindhoven

Om alvast in de stemming te komen voor de wedstrijd van vrijdagavond 7 augustus, de voorbeschouwing.
Deze is ook te lezen in het programmaboekje wat morgen gratis wordt uitgedeeld bij de ingang.

In de Dordtse seizoensouverture staat de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma. Na de afdaling uit de Eredivisie naar de Jupiler League komen onze Schapenkoppen weer clubs tegen waar zij zich aan kunnen spiegelen en waardering voor kunnen hebben. FC Eindhoven is bij uitstek zo´n club. In het op 1 augustus jl. verschenen boek Koning van de Krommedijk spreekt onze technisch manager Marco Boogers zodoende vol lof over de Eindhovense eerstedivisionist: ‘Kijk naar wat er bij FC Eindhoven is gebeurd. Een paar jaar geleden wilde de KNVB hun licentie nog afpakken en nu zijn ze gezond, doen ze het sportief heel goed en timmeren ze op alle vlakken aan de weg. Dat doen ze met een heel jong bestuur dat nieuwe, frisse ideeën heeft’. Als we de Eindhovense balans opmaken over het afgelopen seizoen, dan kunnen we niet anders concluderen dat FC Eindhoven een weergaloos seizoen heeft gedraaid met een indrukwekkende tweede plaats achter kampioen NEC als resultaat. Promotie via de play-offs bleek voor de Blauw-witten een brug te ver, waardoor voor hen vandaag een tripje naar de Tempel der Beschaving op het programma staat.

Zoals bekend, de resultaten uit het verleden bieden geen enkele garantie voor de toekomst. Een karrevracht aan sterkhouders heeft inmiddels de Lichtstad verlaten. Aanvoerder Jens van Son beproeft zijn Eredivisiegeluk bij Roda JC en ook Feyenoord-talent Sleegers, Van den Boomen, Nieveld, Bourdouxhe en Beekmans hebben hun heil ergens anders gevonden. Daartegenover staat de komst van jonge talentvolle spelers uit België en Nederlandse beloftenploegen. De meest in het oog springende aankoop is keeper Ruud Swinkels (jawel, inderdaad de man die tijdens zijn debuut in het Jan Louwersstadion acht Dordtse tegentreffers om de oren kreeg). Mitchell van der Gaag is aangesteld als opvolger voor de naar FC Utrecht vertrokken succestrainer Jean-Paul de Jong. Aan hem is de taak om van de gerenommeerde achterblijvers, zoals de topscorer van vorig seizoen Van den Hurk, Boere, Van Hout, Deschilder en aanvoerder N’Toko, en de jonge nieuwelingen een succesvol team te smeden. De laatste oefenwedstrijd tegen Sporting Hasselt werd met 1-0 verloren en gaf weinig aanleiding tot optimisme
Nu wacht ze een nog veel zwaardere horde: De Krommedijk.

FC Dordrecht- FC Eindhoven
Vrijdagavond 7 augustus 20.00 uur

Kaarten zijn te koop bij verkooppunten van Ticketbox  of online
Bij Ticketbox betaalt u een toeslag van €3,50 per kaartje. Online betaalt u € 1,00 toeslag per kaartje.
Bij de administratie is er ook voorverkoop, let op: op wedstrijddagen tot 15.00 uur daarna vanaf 19.00 uur aan de kassa.

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.