Voorbeschouwing FC Dordrecht – FC Den Bosch

Vanavond gaat na elf speelronden de tweede periode van start. De eerste periode was een periode vol verrassingen en teleurstellingen voor de ploegen uit de Jupiler League. Jong Ajax mocht de eerste periodetitel binnenslepen door in elf wedstrijden slechts één keer te verliezen. Een knappe prestatie van de jonge beloften van de veelvoudig landskampioen van Nederland. NEC gaat er echter met het play-offticket vandoor, gezien het feit dat belofteteams niet mogen promoveren. FC Volendam sloot de eerste periode af als hekkensluiter. De Volendammers pakten slechts vier punten en wachten nog op een eerste overwinning, een teleurstellende start die we niet gewend zijn van de ploeg die normaliter meedraait in de strijd om een ticket voor de playoffs.

FC Dordrecht kende een stabiele periode. Waar de ploeg in uitwedstrijden moeite had om regelmatig punten te pakken, werd er in het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion nog niet verloren. De laatste keer dat de Dordtenaren langer dan zes wedstrijden ongeslagen bleven was in het seizoen 2013/2014. Op weg naar de Eredivisie duurde die reeks uiteindelijk 14 overwinningen. De goede prestaties in het eigen stadion bieden goede verwachtingen voor de tweede periode, waarin de ploeg zichzelf echt moet gaan laten zien tegen de top van de Jupiler League. Het treft dan ploegen als Jong Ajax en NEC, de huidige nummer 1 en 2.

De eerste wedstrijd van de tweede periode mogen de Schapekoppen aftrappen tegen het FC Den Bosch van trainer Wil Boesen. Vorig seizoen betekende de ontmoeting met de Bosschenaren een puntendeling aan de Krommedijk. In een wedstrijd waarin de Dordtenaren streden voor de punten na zeven weken met lege handen te hebben gestaan, waren twee doelpunten nodig om een zwaarbevochten punt binnen te halen. De afgelopen tien ontmoetingen tussen FC Dordrecht en FC Den Bosch vallen in het voordeel van de ploeg uit ‘’s-Hertogenbosch. De Bosschenaren wisten tien keer te winnen, tegenover zes overwinningen van de Dordtenaren. Vier keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Vanavond is er voor beide ploegen een nieuwe kans om met de punten van het veld te stappen.

Wat zou het fijn zijn als we vanavond de ongeslagen thuisreeks voort kunnen zetten en de periode mogen beginnen met een overwinning. Komt allen naar de Krommedijk om de ploeg aan te moedigen naar een nieuw succes in eigen huis! De wedstrijd begint om 20:00 en wordt geleid door scheidsrechter E. Blank.

Kaarten zijn vanavond tot aan de wedstrijd te koop aan de kassa of online via https://fcdordrecht.nl/kaartverkoop/online-verkoop-toegangskaarten/. De wedstrijd is ook in de vorm van een live verslag te volgen via het Twitter account van FC Dordrecht.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.