Voorbeschouwing FC Dordrecht – FC Den Bosch

Morgenavond ontvangt FC Dordrecht FC Den Bosch in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Dit is de derde en laatste wedstrijd van deze week voor de Schapenkoppen, die hunkeren naar een overwinning.

Afgelopen maandagavond verloren de Schapenkoppen met 0-2 van Jong Ajax. Dit was opnieuw een nederlaag voor de Dordtenaren, die al langere tijd strijden voor de winst. Trainer Gérard de Nooijer vond, ondanks de nederlaag, dat zijn ploeg helemaal niet verkeerd speelde tegen de Amsterdammers. “Het voetbal komt steeds beter erin en dat moet punten op gaan leveren. We voetballen met vertrouwen.” Ook was de Zeeuw duidelijk over de wedstrijd van vanavond: ”We moeten zorgen dat we tegen Den Bosch die punten pakken. Dat soort wedstrijden moet je winnen en als we dit volhouden gaan we punten pakken.“

Centrumverdediger Bradley de Nooijer was na afloop van de wedstrijd van maandag kort en krachtig op de vraag of Jong Ajax beter was.” Ze hebben gewoon meer kwaliteit, Ajax was een tandje te groot.” De Nooijer heeft veel vertrouwen dat het goed gaat komen vanavond tegen Den de Blue White Dragons: “We gaan vrijdag drie punten pakken, ik ben er zeker van overtuigd. We speelden goed tegen FC Eindhoven en tegen Jong Ajax in balbezit. We moeten durven voetballen en niet verstoppen.”

Winst op de Krommedijk
De Schapenkoppen wonnen voor het laatst op 1 november 2013 van FCDB. De thuisploeg was toen met 5-0 te sterk op de Tempel der Beschaving. Meulens, Alisic, Korte (2x) en Luckermans zorgden voor de treffers aan de Dordtse zijde. Hierna speelden Dordt tweemaal tegen de Blue White Army waarvan beide duels werden verloren met 1-2 en 1-4/

De tegenstander
FC Den Bosch staat na zestien speelrondes op een dertiende plaats. De Bossschenaren hebben een zware wedstrijd achter de rug tegen Achilles’29, die maar nipt werd gewonnen met 2-1. Het was al even geleden dat de ploeg van Wiljan Vloet wist te winnen. MVV en FC Eindhoven waren te sterk voor de Brabanders. Dordt gaat er vanavond alles aan doen om zelf te winnen en in te lopen op de directe concurrenten en uit te lopen op Achilles’29.

Tekst: Niels Beenakkers
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.