Voorbeschouwing FC Dordrecht – Excelsior

Na een nederlaag in de slotminuten van de wedstrijd tegen FC Emmen staat Excelsior Rotterdam op het programma. FC Dordrecht neemt het aankomende zaterdag in een leeg stadion op tegen periode kampioen Excelsior. De wedstrijd is een dag verlaat in verband met de bekerwedstrijd die Excelsior moest spelen tegen FC Groningen afgelopen woensdag. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Oostrom, zijn assistenten van Dongen en Been en de vierde officieel Sturm. De wedstrijd zal te zien zijn via het schakelkanaal van ESPN.

De tegenstander

Excelsior staat momenteel op de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie. Excelsior is vorige week vrijdag tot periode kampioen benoemd na de overwinning op MVV Maastricht. Afgelopen woensdag speelde Excelsior in de tweede ronde van de KNVB Beker een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Ondanks dat Excelsior op een 2-1 voorsprong kwam maakte Groningen in de 85ste de gelijkmaker via een strafschop. In de verlenging ging het uiteindelijk definitief fout voor de thuisploeg dat met 2-4 verloor van FC Groningen.

Oude bekende voor Stijn en Kevin

De wedstrijd morgen heeft voor Kevin Vermeulen iets speciaals. Hij speelt tegen zijn oude club waar hij maar liefst 143 wedstrijden voor heeft gespeeld. In deze 143 wedstrijden kwam Vermeulen 13 keer tot scoren en heeft 16 assists afgeleverd. Op het Youtube kanaal van FC Dordrecht blikt Vermeulen vooruit op de wedstrijd van zaterdag.

Niet alleen voor Kevin is dit een speciale wedstrijd, ook Stijn Meijer speelt tegen zijn oude werkgever. Meijer heeft in totaal 43 wedstrijden gespeeld voor de club uit Rotterdam waarin hij 7 keer tot scoren kwam en 4 assists heeft geleverd.

Stats

FC Dordrecht en Excelsior treffen elkaar voor de 16e keer zaterdag. Van de vorige 15 edities heeft Dordrecht er 1 gewonnen. Er is 7 keer gelijk gespeeld en Excelsior heeft er 7 gewonnen. De laatste wedstrijd die tegen elkaar werd gespeeld was op 10 september 2021 in Rotterdam. Dordrecht kwam hier nog op een 0-1 voorsprong door Nikolas Agrafiotis maar in de tweede helft kwam Excelsior 3x tot scoren en won de wedstrijd met 3-1. FC Dordrecht gaat zaterdag opzoek naar hun eerste overwinning in 5 wedstrijden.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.