Voorbeschouwing: FC Dordrecht – De Graafschap

Na de teleurstelling in Eindhoven staat vrijdag de wedstrijd tegen De Graafschap op het programma. De aankomende drie wedstrijden wordt er zonder publiek gespeeld. Aanstaande vrijdag wordt er afgetrapt op de Krommedijk op de normale tijd van 8 uur, tegen de club uit Doetinchem. De wedstrijd staat onder leiding van Gerrets, assistent-scheidsrechters Kleinjan en Been en de vierde official Shukrula. De wedstrijd zal te zien zijn op het schakelprogramma en op Twitter zullen wij live de wedstrijd met u delen. Om alvast in de wedstrijdstemming te komen hebben wij weer alle statistieken op een rijtje gezet:

De tegenstander

De Graafschap staat op dit moment op de derde plek in de competitie. In de afgelopen vijf wedstrijden won de ploeg alleen uit bij VVV en thuis van ADO. De clubtopscorer is Joey Konings. De ploeg staat onder leiding van Reinier Robbemond. En dan: opgelet! Bij de tegenstander van morgen spelen er maar liefst 3 oud-spelers van FC Dordrecht. Fortes, Gravenberch en Korte zullen morgen terugkeren op de Krommedijk.

Van Huizen

De wedstrijd tegen de Superboeren wordt voor onze aanvoerder een hele speciale pot. Hij speelt tegen de club waar hij vandaan komt. Voordat Van Huizen naar Dordrecht kwam speelde hij 58 wedstrijden voor De Graafschap. Daarnaast wordt de wedstrijd tegen De Graafschap zijn 250ste wedstrijd in het betaald voetbal. Op het YouTube kanaal van FC Dordrecht blikt onze aanvoerder vooruit op zijn jubileum en op de wedstrijd tegen zijn oud-ploeggenoten.

Stats

De laatste keer dat FC Dordrecht won van De Graafschap was in april dit jaar, toen werd het 0-3! De laatste keer dat het De Graafschap verloor in Dordrecht was in 2013, toen werd het 2-1 op de Krommedijk. Nog een leuk feitje over onze spits: van alle aanvallers die dit seizoen uitkomend in de Keuken Kampioen Divisie minstens twintig kopduels aangingen, kwam niemand tot zo’n hoog winstpercentage als Nikolas Agrafiotis. Na de eerste thuisoverwinning tegen NAC hopen we vrijdag weer op een goed resultaat. Als er niet wordt verloren dan blijft FC Dordrecht in eigen huis voor het eerst sinds 2018 drie wedstrijden ongeslagen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.