Voorbeschouwing FC Dordrecht – Almere City FC

FC Dordrecht speelt morgen zijn elfde speelronde van het seizoen tegen Almere City FC. De Zwarte Schapen komen langs op de Tempel der Beschaving om het op te nemen tegen de Schapenkoppen.

De ploeg van Gérard de Nooijer speelde afgelopen zondag de eerste wedstrijd na de interlandperiode. In Maastricht gingen de Schapenkoppen met lege handen naar huis na de 2-1 verloren wedstrijd. Het hoogtepunt van de middag was het geweldige afstandsschot van Ricky van Haaren, die in de blessuretijd nog voor de aansluitingstreffer zorgde. Ook vanavond zal Dordt het moeten doen zonder een echte centrumspits door de langdurige blessure van Jafar Arias en de geschorste Joël Thomas.

Ricky van Haaren was blij met zijn geweldige doelpunt van afgelopen vrijdag maar baalde dat Dordt niet een derde keer op rij wist te winnen. “Voor de statistieken is het mooi en je krijgt er leuke reacties op maar je stapt met nul punten de bus in en dat is vervelend. De focus ligt voor de Schapenkoppen volledig bij vanavond. “We hadden in de groep dat we goed moesten beginnen aan de nieuwe periode en dan de goede reeks voortzetten. We moeten ons richten op vrijdag en de punten in Dordrecht houden.”

Laatste thuisontmoeting
De Schapenkoppen speelde vorig seizoen een uitstekend thuisduel tegen de ploeg uit Flevoland. Het werd maar liefst 3-1 in het Riwal Hoogwerkers Stadion door doelpunten van Janga, Curiel en Roorda. Het uitduel werd echter met 3-0 verloren.

Oude bekenden
Almere City heeft meerdere oud Dordtenaren in de gelederen. Javier Vet (2013-2015, weds. 24, doelp. 2), Rick ten Voorde (2014-2015, 25 weds., 1 doelp.) en Jeffrey Rijsdijk (2011-2013, 66 weds. 18 doelp.) verdedigden allemaal eerder in hun carrière de clubkleuren van FC Dordrecht.

De tegenstander van vanavond
Almere City heeft de afgelopen wedstrijden goede  zaken gedaan en vier wedstrijden op rij gewonnen. Misschien niet altijd als de betere ploeg maar wel een ploeg die weet te scoren. Spelers als Sven Braken en Yener Arica staan met ieder vijf doelpunten hoog in de lijst van topscorers in de Jupiler League.
De laatstgenoemde is samen met Ricky van Haaren en Ten Den genomineerd voor het Voetbal International Doelpunt van de Week.

Tekst: Niels Beenakkers
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.