Voorbeschouwing: FC Dordrecht – Almere City FC

Dit seizoen zijn de Schapekoppen nog ongeslagen in het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion. De eerste thuiswedstrijd werd er gewonnen van Jong FC Utrecht en de tweede thuiswedstrijd werd er gelijkgespeeld tegen FC Emmen. Ook de derde thuiswedstrijd wil de ploeg van trainer Gérard de Nooijer succesvol zijn voor het eigen publiek. Dit zullen ze moeten doen zonder de geschorste Gustavo Hamer.

De tegenstander van vanavond is Almere City FC, dat vorig seizoen op een achtste plaats eindigde. De ploeg uit Almere is het huidige seizoen wisselvallig begonnen door twee keer te verliezen van NEC en Fortuna Sittard, gelijk te spelen tegen FC Den Bosch en te winnen van Helmond Sport. Hierdoor staat de ploeg van trainer Jack de Gier op een negende plaats. Ook de Dordtenaren hebben dit seizoen twee keer verloren, één keer gelijk gespeeld en één keer gewonnen. Beide ploegen hebben dus vier punten en zijn gebrand om vanavond de overwinning naar zich toe te trekken.

Net zoals FC Dordrecht heeft ook Almere City FC de selectie versterkt. Zo werden verdedigers Delvechio Blackson, Leeroy Owusu en Josef Kvída aan de selectie toegevoegd. Ook middenvelders Anass Ahannach, Charlie Telfer en Kevin Brands tekenden een contract bij de ploeg uit Almere. Verder werden aanvallers Achille Vaarnhold, Jergé Hoefdraad, Ezra Walian en Dennis van der Heijden deze zomer gecontracteerd.

De Almeerse ploeg wist vorig seizoen twee keer te winnen van de ploeg uit Dordrecht. In het Yanmar Stadion werd het 3-0 en aan de Krommedijk werd het 1-4. Vanavond zullen beide ploegen er alles aan gaan doen om een tweede overwinning van het seizoen te verwezenlijken. Het belooft een spannende strijd te worden aan de Krommedijk.

De wedstrijd begint om 20:00 in het Riwal Hoogwerkers Stadion en wordt geleid door scheidsrechter Oostrom. Komt allen naar de Krommedijk om de Schapekoppen aan te moedigen naar een derde succes in eigen huis!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.