Voorbeschouwing FC Dordrecht – Achilles’29

Morgenavond speelt FC Dordrecht de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar tegen Achilles’29. Het beloofd een spannend duel te worden tussen de nummer negentien en twintig van de ranglijst.

Vorige week vrijdag wist de ploeg van de trainer Gérard de Nooijer opnieuw een punt te pakken op bezoek bij Telstar. Het was een wedstrijd die tot het laatste moment spannend bleef en onze doelman Tim Coremans zorgde er voor dat er niet de extra tijd van de wedstrijd werd gescoord.

Tim Coremans was tevreden met een punten tegen Telstar. De keeper heeft een duidelijke instelling voor vrijdagavond en dat is winnen. “Het doel is om afstand te nemen van Achilles en ik denk dat het is een mooie mogelijkheid om die afstand te nemen in eigen huis.” Over de laatste driekwartier tegen de ploeg uit Velsen-Zuid was onze goalie te spreken. “We speelden een goede tweede helft tegen Telstar. We knokten als team en dat is alleen maar mooi. We moeten alleen zakelijker zijn tegen Achilles met het afmaken.”

Gérard de Nooijer kon leven met het punt van afgelopen vrijdag. “Ik kan leven met 0-0. Ook ben ik blij voor Tim en de verdediging dat ze de nul houden.” De Zeeuwse oefenmeester weet dat alleen de winst telt tegen Achilles’29. “Achilles is onze naaste concurrent en we moeten drie punten pakken, dan neem je afstand.” De Nooijer was tevreden over de vervangers in de opstelling van vrijdag. “De jonkies worden steeds beter. De ontwikkeling gaat steeds beter, we komen van ver en als we van Achilles winnen sluiten het eerste deel positief af.” De 0-0 geeft vertrouwen voor de wedstrijd van morgen en daar gaan ze aan verder bouwen.

De laatste keer op de Krommedijk

Vorig seizoen wist FC Dordrecht niet te winnen van De Witzwarten. In een doelpuntrijk duel werd het 3-3 in het Riwal Hoogwerkers Stadion met doelpunten van Glenn Bijl en Rangelo Janga (2x). Toentertijd stond Robbert te Loeke onder de lat bij de Dordtenaren maar morgen staat de goalie in het doel van de uitploeg. Voor de Schapenkoppen de taak om morgenavond wel de drie punten op de eigen Tempel der Beschaving houden en de laatste plaats nog verder achter zich te laten.

De tegenstander
Morgen komt de nummer laatst Achilles’29 op bezoek op de Krommedijk. Het gaat niet al te best bij de hekkensluiter, in de laatste vierteen wedstrijd werden maar twee punten gepakt. De laatste keer dat de ploeg uit Groesbeek een punt wist te pakken dateert van 28 oktober tegen De Graafschap (0-0). De enige winstpartij van De Heikanters was uit tegen Helmond Sport toen het wist te winnen met 2-1.

Tekst: Niels Beenakkers
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.