Voorbeschouwing FC Den Bosch – FC Dordrecht

Naar aanleiding van de eerste competitieduels kregen de Schapenkoppen wel de complimenten, maar niet de punten. Vooral tegen FC Volendam had de ploeg van interim-trainer Harry van den Ham het aan zichzelf te wijten dat de drie punten niet werden behaald. Voor rust hadden de kansen immers verzilverd moeten worden, hetgeen niet gebeurde. Maar dat ook dit FC Dordrecht tot veel in staat is, hebben ze laten zien.

Zoals bekend sluit de transfermarkt zaterdagnacht en achter de schermen wordt nog altijd hard gewerkt om de selectie helemaal op pijl te hebben voor september. Javier Martina, die uiteindelijk toch zijn woord gaf aan FC Dordrecht, werd onlangs aan de selectie toegevoegd. De aanvaller, met de Ajax opleiding in de benen, zorgt ervoor dat er voorin meer opties zijn.

In Den Bosch gaan de Schapenkoppen op jacht naar de eerste zege van het seizoen. Johan Versluis zal in ieder geval niet tot de wedstrijdselectie behoren. Bij de verdediger is een afwijking in het hartritme geconstateerd en begin september zal daar meer duidelijk over worden. De wedstrijd in- en tegen Den Bosch is vanaf even voor achten live te zien op Eredivisie Live.

De tegenstander
FC Den Bosch is de competitie gestart met twee nederlagen. Zowel FC Oss als Sparta Rotterdam waren met 2-1 te sterk voor het team van Jan Poortvliet. Poortvliet is begonnen aan zijn tweede termijn als trainer van FC Den Bosch. De geboren Zeeuw was in het seizoen 2000-2001 ook al trainer van de Brabanders.

Paco van Moorsel (FC Groningen) en Danny Verbeek (Standard Luik) waren de meest waardevolle spelers die FC Den Bosch hebben verlaten. Met Enzio Boldewijn (overgekomen van FC Utrecht waar hij vorig seizoen tot elf optredens kwam in de hoofdmacht) en Emre Bilgin (Telstar, negen duels in het eerste het afgelopen seizoen) werden twee talentvolle spelers gehaald, met de komst van Justin Tahapary en Jelle de Bock (beiden van FC Eindhoven) werd er vooral ervaring toegevoegd aan de selectie. Tom van Weert, die vorig seizoen een prima track record behaalde door in twintig duels vijftien keer te scoren, is ook dit seizoen in het Bossche shirt te zien en daarnaast heeft ook Jan Poortvliet bij FC Den Bosch de beschikking over de ervaren spelers Kevin Begois, Bart van Brakel, Benjamin van den Broek en Jeffrey Vlug.

De laatste twee edities van FC Den Bosch-FC Dordrecht werden afgesloten zonder doelpunten. Met een dergelijke uitslag zullen beide ploegen niets opschieten. Ze willen allebei de drie punten pakken en dat maakt dit treffen op voorhand interessant.

Wouter de Vogel is de enige speler in de selectie van FC Den Bosch die een verleden heeft in Dordrecht. De middenvelder werd vorig seizoen door FC Dordrecht gehuurd van ADO Den Haag, dit seizoen doet FC Den Bosch dat. De Vogel zal echter voor lange tijd buitenspel staan. In de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam was hij zo onfortuinlijk om een zware knieblessure op te lopen. Aan de zijde van FC Dordrecht hebben trainer Harry van den Ham (als speler in het seizoen 1978-1979) en Wilmer Kousemaker (tussen 2010 en 2012 61 duels) een verleden bij FC Den Bosch.

De wedstrijd staat onder leiding van Davy Otto. De assistent-scheidsrechters zijn J. Hubers en B. Steinhauser. Vierde official is Y. El-Hajouti.

Historie Den Bosch – FC Dordrecht, de laatste 10 duels

23-09-2011: FC Den Bosch – FC Dordrecht: 0 – 0
01-04-2011: FC Den Bosch – FC Dordrecht: 0 – 0
06-11-2009: FC Den Bosch – FC Dordrecht: 2 – 1
01-05-2009: FC Den Bosch – FC Dordrecht: 1 – 2
26-10-2007: FC Den Bosch – FC Dordrecht: 2 – 1
17-11-2006: FC Den Bosch – FC Dordrecht: 1 – 0
21-10-2005: FC Den Bosch – FC Dordrecht: 2 – 2
14-10-2003: FC Den Bosch – FC Dordrecht: 1 – 0
09-05-2003: FC Den Bosch – FC Dordrecht: 3 – 1
26-05-2001: FC Den Bosch – FC Dordrecht: 2 – 0

Stand vooraf
15.FC Dordrecht, 2 gespeeld, 1 punt (2-3, -1)
17.FC Den Bosch, 2 gespeeld, 0 punten (2-4, -2)

De historische wedstrijd
Seizoen 2008-2009: FC Den Bosch-FC Dordrecht: 1-2
Scoreverloop: 0-1 Cecilio Lopes, 1-1 Adnan Barakat en 1-2 Rihairo Meulens

Het verhaal van destijds:
In Den Bosch sloot FC Dordrecht een fantastische competitie af. Voor het eerst sinds lange tijd werd er weer eens gewonnen in Brabant. De ploeg van Gert Kruys die na de winterstop alleen verloor van Excelsior, won ook ditmaal verdiend.

Al na vier minuten bracht Cecilio Lopes zijn team aan de leiding, de ruststand werd door Barakat bepaald op 1-1. In de tweede helft werd een van de vele kansen die FC Dordrecht kreeg, door Rihairo Meulens omgezet in de 1-2, wat later ook de eindstand zou zijn.

Lopes en Meulens spelen nu niet meer voor FC Dordrecht en Barakat niet meer voor FC Den Bosch.

FC Dordrecht eindigde dat seizoen als achtste, FC Den Bosch als negende.

Samenstelling en regie: Mathijs Hoogendoorn

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.