Voorbeschouwing: erop of eronder!

Na “Excelsior uit” ontvangen wij morgenavond Helmond Sport in het Riwal Hoogwerkers Stadion. FC Dordrecht moet drie punten pakken om weg te komen van de laatste plaats. Het is erop of eronder!

De afgelopen vier keer dat wij de club uit Helmond troffen, werd tenminste één punt behaald en vorig seizoen zelfs vier punten. Aan de Krommedijk speelden we gelijk (0-0). Op bezoek in Oost-Brabant wisten we met 1-2 te winnen. Na een vroege goal van Arne Naudts bleef het tot vlak voor tijd 1-0 en leek het een verliespartij te worden. Niets was minder waar, want in de 87e minuut werd de stand gelijk getrokken door een goal van Jeremy Cijntje. In de extra tijd schoot Joël Zwarts de Schapekoppen naar de overwinning en pakten de gefrustreerde gastheren nog een tweede en een derde rode kaart.


Vrijdagavond treedt de selectie van Cláudio Braga aan zonder een aantal spelers. Daniël Breedijk, Dylan de Braal en Andries Noppert kampen nog steeds met een blessure. Spits Marques is niet inzetbaar wegens een schorsing door vijf gele kaarten. Daarentegen is Noah Lewis weer inzetbaar na een schorsing van één wedstrijd. Aminu Mohammed is eindelijk speelgerechtigd en Jordy Wehrmann en Jaron Vicario zijn terug van hun interlands.

Met negen punten op de 15e plaats bevindt Helmond Sport zich binnen onze schootsafstand. Bij winst nestelen we ons op gelijke hoogte met de ploeg van Wil Boessen, die wisselend presteert. De laatste wedstrijd werd met ruime cijfers van Roda JC verloren en biedt extra perspectief voor onze groen-witte brigade. Tot nu toe hebben we tegen alle clubs uit het rechterrijtje punten gepakt. Tegen Helmond Sport moet simpelweg gewonnen worden. De Schapekoppen ruiken bloed en gaan met passie en strijd voor de volle buit.


Tot morgen in het Riwal Hoogwerkers Stadion!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.