Voorbeschouwing: De regioderby

Na vijf jaar staat voor FC Dordrecht weer de regioderby op het programma. Zondagmiddag gaan onze Schapekoppen op bezoek bij Excelsior in het Van Donge & De Roo Stadion. Na de flinke nederlaag van vorige week zijn de drie punten hard nodig om te klimmen op de ranglijst.

De laatste keer dat beide clubs elkaar troffen, was in het seizoen 2014/2015 in de Eredivisie. Onze Schapekoppen pakten dat seizoen uit twee wedstrijden tegen de Kralingers vier punten. Op bezoek bij Excelsior wisten de Dordtenaren een punt veilig te stellen door gelijk te spelen (1-1). In ons eigen Riwal Hoogwerkers Stadion werden er drie punten gepakt. Deze wedstrijd eindigde in 1-0. De doelpuntenmaker was Mart Lieder.

Momenteel staat Excelsior met 16 punten op de 6e plaats. Van de laatste twee wedstrijden werd er een met ruime cijfers gewonnen tegen Jong PSV (5-2) en tegen SC Cambuur werd er met 4-0 verloren. Er zitten twee oud bekenden bij de huidige selectie van de Kralingse ploeg. Jeffry Fortes en Joël Zwarts hebben beide voor FC Dordrecht gespeeld. Fortes maakte in 2016 de overstap naar Excelsior. Zwarts speelde vorig seizoen na de winterstop op huurbasis voor de groen-witten. Fortes zal zondag niet zijn oude club niet treffen, omdat hij uitkomt voor de nationale ploeg van Kaapverdië.

We kunnen de drie punten goed gebruiken om te klimmen op de ranglijst. Dit moet deze week gebeuren zonder de geblesseerden Daniël Breedijk en Andries Noppert. Ook is Noah Lewis niet inzetbaar vanwege een schorsing. Wel is Savvas Mourgos weer aangesloten bij de selectie en is het fit genoeg om mogelijk in de basis te starten. Aminu Mohammed is jammer genoeg nog steeds niet speelgerechtigd. Daarnaast zitten Jaron Vicario en Jordy Wehrmann niet bij de selectie wegens interland-verplichtingen.

Na 5 jaar zijn wij weer klaar voor een nieuwe regioderby en gaan we vol voor de drie punten. Graag ontvangen wij ook jouw support in het Van Donge & De Roo Stadion en anders weer vrijdag thuis tegen HelmondSport!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.