Voorbeschouwing De Graafschap – FC Dordrecht

De Schapenkoppen gaan vrijdag op bezoek bij De Graafschap.
FC Dordrecht gaat vol goede moed richting Doetinchem want na de mooie overwinning op FC Volendam is het vertrouwen weer bijgetankt.

Afgelopen zaterdag was daar dan eindelijk de eerste overwinning van het seizoen voor de Dordtenaren. Tegen de palingboeren werd het harde werken van de ploeg van De Nooijer eindelijk beloond.
Alessio da Cruz was de matchwinner met de enige treffer maar aan deze mooie winstpartij zat een zwart randje. Spits Jafar Arias brak zijn kuit- en scheenbeen in duel met FC Volendam-doelman Hobie Verhulst.
Arias moet naar alle waarschijnlijkheid zes tot negen maanden revalideren.

Gérard de Nooijer was blij met de overwinning en wist dat het goed zou komen met zijn ploeg. “Het zat er al een tijdje aan te komen. We hebben eindelijk drie punten behaald tegen een ploeg die meegaat doen om het kampioenschap.” Het voetbal dat zijn ploeg elke week laat zien is prima laat de trainer weten: “Je hoopt dat het een keer goed valt en het geluk zit nu een keer mee.” Gérard de Nooijer had een dubbel gevoel direct na afloop van de wedstrijd tegen FC Volendam vanwege de blessure van zijn spits. “Ik heb Jafar nog niet gesproken en ik heb het niet gezien. Het is een ongelukkige situatie en een aderlating voor ons en Jafar.”

Ricky van Haaren vindt dat zijn ploeg uitstekend heeft gewerkt voor de overwinning. “We hebben de punten nodig en als we dan van Volendam winnen, denk ik dat we het goed hebben gedaan.” Het goede spel moest omgetoverd worden tot een overwinning vertelde de man van de assist op Alessio. “We kwamen goed op 1-0 en we hebben weinig weggegeven, dat is goed van onze kant.”

Op bezoek bij De blauw-witte zebra’s
Op 2 september 2013 boekte FC Dordrecht zijn laatste winst in Doetinchem, dit was overigens ook de laatste ontmoeting in Stadion De Vijverberg. Erixon Danso tekende voor beide treffers voor de Schapenkoppen. In de negentigste minuut maakte Danso zijn tweede en het winnende doelpunt voor FC Dordrecht.

De tegenstander
De Superboeren hebben na acht wedstrijden het aantal van tien punten verzameld. Dat brengt de mannen uit Doetinchem op een twaalfde plek dus mocht FC Dordrecht winnen wordt het verschil tussen de twee teams één punt. Genoeg redenen om opnieuw weer vol voor de winst de gaan.

Er zal een auto- of buscombi zijn voor dit duel. De autokaarten kosten €10 per stuk.
Bij genoeg aanmeldingen laat de Supportersvereniging een bus rijden.
Busreis inclusief ticket: €27,50 (Lammetjes en AOW’ers betalen €22,50).
De bus vertrekt 17.30 uur vanaf het Supportershome.
Er is op de wedstrijddag geen kaartverkoop voor het uitvak.

De verkoop is sinds zaterdag 24 september na afloop van de  wedstrijd tegen FC Volendam gestart.

Tekst: Niels Beenakkers
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.