Voorbeschouwing Cambuur – FC Dordrecht

Morgenavond neemt FC Dordrecht het in het Hoge Noorden op tegen SC Cambuur. Het duel in Dordrecht werd na een vroege rode kaart van aanvoerder Mawouna Amevor met 0-1 verloren door de Schapenkoppen.

De eerste thuiswedstrijd van 2017 tegen Jong FC Utrecht was er ééntje om lang te onthouden. Na 45 minuten stond het al 3-0(!) voor de thuisploeg door doelpunten van Alvin Daniels en tweemaal Joey Godée. Door de overwinning op de Utrechters is Dordt gestegen op de ranglijst en staat het nu door middel van een beter doelsaldo boven Jong Utrecht. Ook is het gat tot Achilles’29 opgelopen tot twaalf punten.

De laatste zege in Friesland

De laatste overwinning van de Schapenkoppen in Leeuwarden dateert van 27 augustus 2004. Het werd toen 1-4 voor Dordrecht in het Cambuurstadion. Gérard de Nooijer, Maceo Rigter, Ekrem Kahya en Arjan van der Laan zorgden met hun treffers ervoor dat de drie punten meegingen naar de Tempel der Beschaving.
FC Dordrecht heeft na deze overwinning meerder malen gelijk gespeeld tegen de Leeuwarders en een paar nederlagen geleden.
De Dordtenaren hebben dus wat recht te zetten in Leeuwarden.

SC Cambuur dit seizoen

De tegenstander van morgenavond is opgetogen na de overwinning van afgelopen woensdag in de beker tegen FC Utrecht. Na 120 minuten was het duel nog onbeslist maar na een strafschoppenserie kwamen de Friezen als winnaar uit de strijd.
De club uit Leeuwarden speelt wat wisselvallig de laatste wedstrijden in de Jupiler League. Met 33 punten staan de Friezen op een gedeeltelijke zevende plaats. De Herten winnen de ene keer overtuigend met 4-2 van Jong FC Utrecht maar de week erop gaan ze met 0-2 onderuit tegen VVV Venlo.
Afgelopen zag SCC Lilipaly overkomen van Telstar, eerst was bedoeling dat de Indonesische international in de zomer naar het hoge Noorden zou komen maar is nu al ingelijfd bij Cambuur. Tegenover het aantrekken van Stefano Lilipaly zag de Friese club Ninos Gouriye vertrekken naar het Deense Vendsyssel FF.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.