Voorbeschouwing Almere City FC-FC Dordrecht

De uitwedstrijd tegen Almere City FC betekent alweer het laatste duel in de eerste periode van het seizoen 2011-2012. FC Dordrecht kan de periode niet meer winnen, simpelweg omdat de Schapenkoppen in de eerste paar wedstrijden van de competitie verstoken bleven van overwinningen, terwijl ze daar gezien het spelbeeld wel recht op hebben gehad. De verrichtingen tot dusver stemmen in ieder geval tot tevredenheid bij de clubleiding. Want iedereen zal gelezen hebben hier op het digitale huis dat oefenmeester Theo Bos in een vergevorderd stadium is wat betreft verlenging van zijn contract.

Er was ook minder positief nieuws te melden deze week. Want Tommie Beugelsdijk zal langer buitenspel staan vanwege een enkelblessure dan verwacht. De verdediger is nu ongeveer drie tot zes weken zoet met zijn blessure. Daartegenover staat dat Stef Doedee hersteld is van zijn hersenschudding, weer getraind heeft en terug zal keren onder de lat. Ook Donny van der Dussen en Josimar Lima zijn weer fit. Dat geldt niet voor het trio Wilmer Kousemaker, Danny Post en Renaldo Jongebloet.

De tegenstander

Iedereen kent het verhaal van Almere City FC. Vorig seizoen gedegradeerd uit de Jupiler League, maar ook dit seizoen gewoon actief in het betaald voetbal. Het team van Dick de Boer staat op de vierde plaats en is dus goed begonnen aan de competitie. Vier van de zeven duels werden gewonnen, de andere drie gingen verloren. En juist de nederlaag van afgelopen maandag bij Sparta Rotterdam was een pijnlijke. Want door het verlies is Almere City FC nu kansloos in de strijd om de eerste periode. Blijft staan dat het team zich tot dusver verassend heeft gepresenteerd. Met zeventien gemaakte doelpunten is Almere City FC zelfs de meest scorende ploeg in de competitie. Doelman Friebel kreeg er ook al dertien tegen wat aangeeft dat wedstrijden van de Almerenaars garant staan voor goals en spektakel.

Gino Felixdaal (Vitesse), Dennis Hollart (Go Ahead Eagles), Rihairo Meulens (Roda JC), Cees Toet (RBC Roosendaal) en Vojtech Schulmeister (FC Nitra, voorheen actief voor Heracles Almelo) zijn de belangrijkste aanwinsten dit seizoen. Daarmee haalde de clubleiding talent, ervaring en gevaar voor iedere tegenstander binnen. Paul de Lange is met 312 wedstrijden de meeste ervaren speler van Almere City FC. Thijs Sluijter (244 wedstrijden) en Erwin Friebel (161 duels) hebben ook al de nodige vlieguren gemaakt. Thijs Sluijter, Vojtech Schulmeister (beiden vier goals in zes duels) en Mikhail Rosheuvel (zes assists) zijn tot nog toe de meest waardevolle spelers.

Als we naar de historie kijken tussen beide teams, dan is FC Dordrecht licht in het voordeel. Wat betreft dit seizoen: Almere City FC won al haar thuisduels met een doelsaldo van negen voor en slechts twee tegen. De Dordtenaren wonnen buitenshuis nog niet. Dat moet dan in Almere maar gaan gebeuren.

Rihairo Meulens, Jerson Ribeiro en reservedoelman Michiel Belhadj, hebben een verleden bij FC Dordrecht. Meulens kwam in het seizoen 2008-2009 34 duels in actie voor de Schapenkoppen en wist daarin 6 keer tot scoren te komen. In hetzelfde seizoen speelde Ribeiro dertien keer voor FC Dordrecht, scoren deed hij niet. Belhadj stond aan de Krommedijk onder de lat bij de A1 en het Beloftenteam.

Het duel moet in goede banen worden geleid door Rutger Bekebrede. De assistent-scheidsrechters zijn J. Mulder en J. Schiphorst. Vierde official is J. van den Hurk.

Historie Almere City FC/FC Omniworld-FC Dordrecht

18-02-2011: Almere City FC – FC Dordrecht: 1 – 2
12-04-2010: FC Omniworld – FC Dordrecht: 1 – 1
14-11-2008: FC Omniworld – FC Dordrecht: 2 – 1
21-12-2007: FC Omniworld – FC Dordrecht: 1 – 0
06-04-2007: FC Omniworld – FC Dordrecht: 2 – 5
07-04-2006: FC Omniworld – FC Dordrecht: 2 – 4

Stand vooraf
04. Almere City FC, 7 gespeeld, 12 punten (17-13, +4)
11. FC Dordrecht, 7 gespeeld, 10 punten (9-10, -1)

De historische wedstrijd

Seizoen 2009-2010: FC Omniworld-FC Dordrecht: 1-1

Scoreverloop:
0-1 Juanito Sequeira
1-1 Mitchell Kappenberg

Het verhaal van destijds (deel 1):

Voor FC Omniworld en FC Dordrecht zat het duel er vrijdagavond al na 49 minuten op. De lichtinstallatie viel uit door kortsluiting en ging niet meer op tijd aan. De stand was op dat moment 0-0, de gastheren stonden reeds met tien man door een rode kaart van Karim Fachtali vlak voor de rust.

Het is nog de vraag of de wedstrijd volledig wordt overgespeeld, of dat de Schapenkoppen voor de resterende minuten opnieuw naar Almere moeten afreizen.

Het verhaal van destijds (deel 2):

FC Dordrecht is er niet in geslaagd om te profiteren van de man-meer-situatie tegen FC Omniworld. Het team van Gert Kruys kwam in Almere wel op voorsprong, maar drie minuten voor het eindsignaal viel alsnog de gelijkmaker.

FC Omniworld en FC Dordrecht kwamen afgelopen vrijdag voor vijfenveertig minuten opnieuw tegen elkaar uit nadat vorige week de lichtinstallatie aan het begin van de tweede helft uit ging om vervolgens niet meer aan te gaan. Juanito Sequeira zette zijn team op voorsprong, maar met tien man, Karim Fachtali kreeg in deel een van deze editie vlak voor rust rood, wist FC Omniworld toch nog op 1-1 te komen door een doelpunt van Mitchell Kappenberg.

Met de tussenkomst van een seizoen HHC Hardenberg, speelt Mitchell Kappenberg al sinds 2007 in Almere. Juanito Sequeira verdedigt vandaag de dag de kleuren van Helmond Sport.

FC Dordrecht werd dat seizoen dertiende, FC Omniworld veertiende.

Samenstelling en regie: Mathijs Hoogendoorn

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.