Voorbeschouwing Almere City FC – FC Dordrecht

Tegen FC Volendam lieten de Schapenkoppen zien dat de nederlaag van een aantal dagen ervoor tegen Sparta Rotterdam een incident was. Na rust werd het team van Gert Kruys, mede door invaller Moussa Kalisse, overrompeld en naar een ruime 4-1 nederlaag gespeeld. Het was alweer zege nummer vier in de laatste vijf duels. En door de overwinning van afgelopen maandag is FC Dordrecht weer terug in het linkerrijtje van de Jupiler League.

Verder tekenden Shayron Curiel en de uit de jeugdopleiding afkomstige Mawouna Amevor deze week een contract aan De Krommedijk en kwam Bart van Muyen op gelijke hoogte met Cor Lems wat betreft het aantal duels dat hij voor de Schapenkoppen heeft gespeeld. Nog eentje erbij en hij heeft het record te pakken.

De aankomende tegenstander staat helemaal onderaan. Maar voor de microfoon van RTV Rijnmond gaf Henny Lee na afloop van de voorbije wedstrijd aan het duel zeker niet als een makkelijke te zien. “Een kat in het nauw maakt rare sprongen. We mogen de tegenstander dan ook zeker niet onderschatten”.

Almere City FC beleeft een vervelend seizoen. De ploeg staat laatste en incasseerde in 23 wedstrijden al 67 tegentreffers. Het team van Henk Wisman won de eerste competitiewedstrijd van RBC Roosendaal en behaalde daarna nog zeges op Helmond Sport, eerder aan De Krommedijk tegen FC Dordrecht en tegen Sparta Rotterdam. Maar vaker stonden ze aan de verkeerde kant van de score, met regelmatig wedstrijden waarin veel tegengoals werden geincasseerd.

Net als FC Dordrecht, haalde ook Almere City FC een aantal nieuwe spelers in de winterstop. Van alle nieuwelingen zijn Mitchell Burgzorg en Iwan Redan de bekendste namen. Karim Fachtali is tot dusver de meest trefzekere speler van de ploeg. De spits scoorde dit seizoen al negen keer. Met de van Sparta Rotterdam afkomstige Redan hoopt Henk Wisman niet alleen op een goaltjesdief erbij naast Fachtali, maar beschikt hij ook over wat meer ervaring in zijn selectie. Richard van Heulen (378 duels), Mark Bevaart (178 duels), Erwin Friebel (145 duels) en Touvarna Pinas (142 duels) hebben ook de nodige bagage, maar het overgrote deel van de selectie is jong en onervaren.

Voor Almere City FC is het resultaat van de heenwedstrijd eerder dit seizoen een mooie motivatie, maar voor de Schapenkoppen ook, want zei moeten uit op revanche. In november 2010 gaf FC Dordrecht in eigen huis namelijk een 2-0 voorsprong weg tegen Almere City FC. Het werd uiteindelijk 2-4. De afgelopen drie seizoenen hadden de Dordtenaren het sowieso moeilijk in Almere en wonnen ze niet.

Mark Bevaart begon zijn profcarriere bij de Schapenkoppen, waarvoor hij vijf seizoenen zal uitkomen, speelde daarna voor FC Emmen en is nu bezig aan zijn derde seizoen in Almere. Dit seizoen kwam Bevaart nog maar zeven maal binnen de lijnen.

De KNVB heeft Rogier Honig aangesteld om het duel in goede banen te leiden. De assistent-scheidsrechters zijn Richard Slot en Anton de Wit. Vierde official is Gert-Jan Bakker.

Historie FC Omniworld (voorloper Almere City FC) – FC Dordrecht

12-04-2010: FC Omniworld-FC Dordrecht: 1-1
14-11-2008: FC Omniworld-FC Dordrecht: 2-1
21-12-2007: FC Omniworld-FC Dordrecht: 1-0
06-04-2007: FC Omniworld-FC Dordrecht: 2-5
07-04-2006: FC Omniworld-FC Dordrecht: 2-4

Stand vooraf
09. FC Dordrecht 23 gespeeld, 31 punten (36-40 – 4)
18. Almere City FC 23 gespeeld, 10 punten (28-67 – 39)

De historische wedstrijd

Seizoen 2006-2007: FC Omniworld-FC Dordrecht: 2-5

Scoreverloop:
0-1 Moussa Kalisse
1-1 Sander Duits
1-2 Adnan Alisic
2-2 Dwight Eind
2-3 Eddy Putter
2-4 Ibad Muhamadu
2-5 Moussa Kalisse

Het verhaal van destijds:

FC Dordrecht heeft zich definitief geplaatst voor de Jupiler play-offs. De selectie van Gert Kruys deed dit met een ruime overwinning op FC Omniworld. In Almere eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 2-5.

Kruys had zijn basisopstelling drastisch aangepast na de verloren thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd ging voor rust gelijk op, maar na de kantwisseling nam FC Dordrecht afstand van FC Omniworld. De Dordtse goals kwamen op naam van Kalisse (0-1 en 2-5), Alisic (1-2), Putter (2-3) en Muhamadu (2-4). Goalie Frank Kooiman speelde als vanouds weer een prima partij en stopte een strafschop.

Frank Kooiman was vorige week nog terug op De Krommedijk, want tegenwoordig is hij keeperstrainer van Sparta Rotterdam. Adnan Alisic speelt nu voor Excelsior, Eddy Putter voor Topklasser FC Lienden en Ibad Muhamadu voor Helmond Sport.

FC Dordrecht werd dat seizoen zeer verdienstelijk zesde en legde het in de play-offs uiteindelijk af tegen RKC Waalwijk dat later alsnog zou degraderen. FC Omniworld eindigde op de zestiende plaats.

Samenstelling en regie: Mathijs Hoogendoorn

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.