Voor het eerst naar Achilles ’29

Zaterdag 10 augustus was een historische dag volgens de stadionspeaker van Achilles’29. Voor het eerst speelde de club uit Groesbeek een thuiswedstrijd in het betaalde voetbal. Voor de spelers en  supporters uit Dordrecht ook een bijzonder moment, zij maakten voor het eerst kennis met de promovendus.

In de eerste helft was FC Dordrecht nog erg onwennig en mocht Achilles’29 de lijnen uitzetten. Tot scoren kwam de Gelderse ploeg echter niet. Het was Erixon Danso die na een half uur spelen namens FC Dordrecht de doelman wist te overmeesteren en de 1-0 aantekende. Het Dordtse feestje was van korte duur, een minuut later prijkte de 1-1 op het scorebord. De sterk spelende Danso wist het vertrouwen weer op te vijzelen door vlak voor het rustsignaal de 2-1 te scoren.

In de tweede helft koos FC Dordrecht voor de aanval. De voor Carlos Carrasco ingevallen Giovanni Korte zag weliswaar zijn eerste aanval stranden maar de tweede poging resulteerde in de 3-1. Achilles was niet meer in staat om het tij te keren, moegestreden zagen zij Paul Gladon in de laatste minuut een voorzet van Pisas binnentikken.
Met een 4-1 overwinning op zak keerde FC Dordrecht uiteindelijk tevreden terug naar huis.

Na twee wedstrijden heeft FC Dordrecht het maximale resultaat weten te behalen en staat met 6 punten bovenaan. Aanstaande vrijdag mogen we onze eerste plaats op de ranglijst in eigen huis verdedigen tegen Almere City FC.