Volwassen zege op Jong Twente

Met een duidelijke 3-1 overwinning op de beloften van FC Twente verstevigde Dordrecht vrijdagavond de koppositie in de Jupiler League. De laatst overgebleven belager Willem II – dat ten gevolge de wereldconferentie dit weekend de uitwedstrijd bij De Graafschap uitgesteld zag worden – staat voorlopig op vier punten.

Bij de thuisploeg had de geschorste Meulens Ilias Haddad afgelost in de strafbank waardoor Giovannie Korte een basisplaats had gekregen en Troos-Ekong op de reservebank plaats diende te nemen. In het beproefde concept met Kousemaker, Ojo en Loen als balvast middenrif opende FC Dordrecht hoopvol. Aanval na aanval rolde in de richting van de Twentse veste en de openingstreffer leek slechts een kwestie van tijd.

De Dordtse dadendrang leidde echter nog niet tot direct succes, maar de balbezitverhouding verkreeg wel imposante vormen tegen de jeugdige opponent. Het bij vlagen hoogstaande combinatiespel kreeg een volwassen elan door het geduld dat de Schapekoppen indien nodig op konden brengen.

De massieve Twentse opstelling voorkwam soms een hoger gewenst tempo waardoor het uiterst sportieve treffen ook een eenzijdige indruk maakte. De Dordtse suprematie werd na bijna een kwart wedstrijd door Yoeri Loen op het scorebord tot uitdrukking gebracht. De nummer 10 bekroonde een fraaie combinatie met een bekeken schuiver tot de 1-0.

Vijf minuten na rust kwam de gelijkmaker letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Ilias Haddad dacht het duel met Vida op ongevaarlijke afstand van de goal (te) gemakkelijk te kunnen klaren, maar de Twente-spits volleerde de bal tot ieders verrassing in één keer met een perfecte boog over de vertwijfelde Warner Hahn in de bovenhoek: 1-1.

FC Dordrecht was mentaal sterk genoeg om die tegenvaller te verwerken hoewel het de hegemonie wel gedeeltelijk moest inleveren. Veel combinaties liepen vast in de goede bedoelingen en naarmate de tijd vorderde steeg de spanning omdat een nieuwe bres niet gevonden leek te worden.

Voor de laatste twintig minuten voorzag Harry van den Ham zijn ploeg met Robin Gosens en Genaro Snijders op de plaatsen van Loen en Danso van nieuwe impulsen. Toch duurde het tot in de slotfase voor de aanhang weer op kon veren. Paul Gladon onderstreepte zijn kwaliteiten toen hij zich tussen drie tegenstanders een weg wist te vinden en de bal snoeihard tegen het net pegelde. De Krommedijk bejubelde in euforie de nieuwe voorsprong: 2-1.

Vier minuten later benutte Genaro Snijders zijn snelheid en besliste definitief de wedstrijd met de 3-1 waardoor het volgende hoofdstuk in het Dordtse sprookje kon worden bijgeschreven.

Scoreverloop: 1-0 Loen (20), 1-1 Vida (55), 2-1 Gladon (85), 3-1 Snijders (89).
Opstelling FC Dordrecht:
Hahn; Fortes, Haddad, Steenvoorden, Peersman; Kousemaker (82. Zschusschen), Ojo, Loen (70. Gosens); Korte, Gladon, Danso (70. Snijders).
Bijzonderheden:
Jeroen Manschot (die ook de heenwedstrijd onder zijn leiding had) gaf een gele kaart aan Anderson van Twente en Ojo van Dordrecht.

Foto’s: Erwin Spek | Bekijk de fotorapportage van “FC Dordrecht – Jong Twente”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.