“Volop druk zetten.”

Amper bekomen van zijn met 1-3 verloren rentree op de Dordtse bank met FC Volendam als opponent rondde Harry van den Ham gistermorgen de voorbereiding op het duel met kampioenskandidaat NAC Breda af.

De gedachten gingen daarbij nog terug naar vrijdagavond:,,Ik blijf erbij dat we vooral van onszelf verloren hebben, ” stelde de keuzeheer. ,,Wij hadden de meeste en beste kansen, FC Volendam is amper bij ons doel geweest, maar bleek bijzonder slagvaardig en heeft de fouten die wij hebben gemaakt genadeloos afgestraft. Deze ploeg van FC Dordrecht kan veertig procent beter. Dat heb ik ook in de nabespreking gezegd. Dan zullen we keihard moeten werken.”

De kwetsbaarheid op de rechtsbackpositie is een nadrukkelijk punt van zorg voor Van den Ham. Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat aanvoerder Jeffry Fortes het middenveld verlaat en weer rechtervleugelverdediger wordt. De invulling van het middenveld vormt dan nog een vraagteken. Centrale verdediger Danzell Gravenberch, die halverwege de confrontatie met FC Volendam met een knieblessure uitviel, bleek speelklaar tijdens de laatste training.

Het bezoek aan NAC Breda is het tweede in ruim vier maanden aan de Brabanders. Immers, in april eindigde het onderlinge treffen in de eredivisie nog in 2-2. Nu staan beide ploegen na drie duels in de Jupiler League op drie punten. ,, Ik heb de overtuiging dat we daar kunnen winnen als we datgene doen wat we kunnen, ” zegt Van den Ham. ,,NAC heeft dan wel de eerste zege binnen, maar dat was wel tegen Jong Ajax dat niet of nauwelijks over spelers uit de A-selectie kon beschikken. Het is voor ons zaak om de nieuwe spits Sjoerd Ars uit het zestienmetergebied te houden en volop druk te zetten, zodat NAC de lange bal moet gaan spelen. Dan is hun spel ontregeld.”

Tekst Arco Bomgaars voor AD/De Dordtenaar

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.