Voetbalfeest op de Krommedijk

Met een triomfantelijke 5-0 overwinning op VVV Venlo heeft FC Dordrecht op indrukwekkende wijze de koppositie in de Jupiler League onderstreept. Vanaf de aftrap pakte het ensemble van Harry van den Ham het heft in eigen hand en jaagde de nummer twee van de ranglijst anderhalf uur lang met de rug tegen de muur. De riante overwinning was gezien de kansenverhouding van 17 tegen 4 geenszins geflatteerd.

Het werd een heerlijke voetbalavond waarin de thuisclub passie, strijdlust en een sterke collectiviteit uitstraalde. Ingrediënten waarmee het de tegenstander overblufte en de goed gevulde tribunes tot enthousiasme brachten. Tot ver na afloop was het gezang van de supporters vanuit het oude stadion hoorbaar.

Met de nieuwelingen Rihairo Meulens en Matthew Steenvoorden in de basis startte FC Dordrecht voor de zevende keer dit seizoen in een gewijzigde beginopstelling. Daarin schuilt meteen de kracht van de verrassende koploper. De ploeg vormt een team dat voor én met elkaar als een team de strijd aangaat. Het huidige FC Dordrecht was andermaal een genot om naar te kijken.

De sterkere thuisploeg kwam op een kwart van de wedstrijd verdiend op voorsprong toen de imponerende Yoëll van Nieff vanaf elf meter feilloos de 1-0 binnen schoot.

VVV ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam niet verder dan een schot op de buitenkant van de paal van Wolters. Dordrecht heroverde het heft echter snel en kwam nog voor rust via Paul Gladon (verlengd schot van Alisic) en Rihairo Meulens (na een heerlijke actie en voorzet van Danso) op een riante 3-0 voorsprong.

Na de thee probeerden de gasten uit Venlo aan te zetten, maar de Dordtse defensie met Fortes, Haddad, Peersman en Pisas maakte een solide indruk. Daarachter onderscheidde invaller-doelman Robbert te Loeke zich tot twee maal toe toen dat nodig was.

Het laatste half uur van de enerverende wedstrijd was het smullen voor de thuisaanhang. De passie was hartverwarmend, het voetbal bij vlagen heerlijk om te zien. Een spervuur aan kansen brachten uiteindelijk nog treffers voor Van Nieff (afstandschot 4-0) en Giovanni Korte (mooie actie 5-0) waarmee de Dordtenaren een aansprekende zege mochten bijschrijven.

Scoreverloop:
1-0 Van Nieff (23/p), 2-0 Gladon (40), 3-0 Meulens (45), 4-0 Van Nieff (69), 5-0 Korte (90).

Opstelling FC Dordrecht:
Te Loeke; Fortes, Haddad, Peersman, Pisas; Van Nieff, Alisic (66. Ket), Steenvoorden; Meulens (56. Korte), Gladon en Danso (75. Luckermans).

Foto’s: Erwin Spek | Bekijk de complete Fotorapportage van Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.