Voetbalcircus wordt groot kerstsucces

Afgelopen zaterdag was de tent van Circus Royal volledig groen-wit gekleurd, de avondvoorstelling stond geheel in het teken van FC Dordrecht. Het galadiner vooraf was voor de sponsoren, het hoofdprogramma voor medewerkers, vrijwilligers en supporters en de afterparty ten behoeve van het Dordtse collectief.

Het was een avond van, voor en door FC Dordrecht want de grootste verrassing was dat de volledige selectie van FC Dordrecht zorg droeg voor ontvangst, keuken, bediening en afwas. Twintig jonge knapen, gekleed in keurig witte koksbuis voorzien van eigen rugnummer en naam, stonden paraat om er een geweldige evenement van te maken.

Het was nog hoogzomer toen Cees van der Poel (van de Albert Heijn) zijn idee van een Kerstgala voor FC Dordrecht in het wintercircus voor het eerst met Ad Heijsman besprak. Als enthousiaste supermarktmanager is hij gewend om vooruit te denken dus het was het logisch dat Cees aan kerstballen dacht terwijl de mussen van het dak vielen.

Michel Dijkstra van het bedrijf Smaakmakend voegde zich later bij de organisatie en kwam met een originele toevoeging aan het plan. De spelers zouden tijdens het gala gaan koken en bedienen voor de sponsoren. Het concept van bazen die hun personeel verzorgen had hij al eerder met succes in het bedrijfsleven toegepast. Smaakmakend zou het voor elkaar krijgen om de spelers voor één dag het circusrestaurant te laren runnen. Het is een gastronomisch succes geworden.

Lange dag
Na maanden voorbereiding begon de dag zaterdag om zeven uur in de ochtend. Nog in het donker van de lange decembernacht begonnen Heijsman en Van der Poel met het lossen van de vier vrachtwagens vol cateringaccessoires en dineringrediënten voor de tweehonderd gasten van de avond.

De spelers verzamelden om elf uur in de circustent van Tonie Teutenberg. Ook daar bleek de ploeg een echt team te zijn. De collectieve spoedcursus bordenbalanceren en glazenstapelen bleek bevorderlijk voor de humor en dat hield de goede zin er de gehele dag in.

Stijlvol
Nog ver voor vijfen konden de eerste genodigden in de sfeervolle circustent ontvangen worden. Als volleerde gastheren stonden de spelers bij de entree in het gelid. Een glaasje champagne van Warner Hahn, een gehaktballetje van Josemar Lima, Björn Vlasblom die vroeg of alles naar wens was. Een prima warming up voor het diner.

Eenmaal aan tafel viel men van de ene verbazing in de ander. Johan Versluis als aanvoerder van Team Bediening zette de lijnen uit, Rogier Molhoek tikte als een ervaren sommelier de glazen vol en de achterhoede gevormd door spelers als Rijsdijk, Veldwijk en Peersman serveerden enthousiast de heerlijke gerechten op tafel.

Teamwork
In de keuken verliep intussen alles als een geoliede machine. Danny Post mocht als Chef de Cuisine laten zien dat hij over andere talenten naast voetbal beschikt. Zijn keukenploeg met o.a. Kalisse, Fortes, Alisic en Gielisse in de basis hadden hard gewerkt om de drie gangen op tijd en vooral smakelijk uit te serveren.

Niet alleen het zweet maar ook het plezier droop van de gezichten, dit was een wedstrijd waar iedere speler schitterde.

Tussen de gangen door gingen er bijzondere items onder de hamer van een veilingmeester die de lachers veelvuldig op zijn hand kreeg. Het gevolg was dat ook de beoogde fundraising ruimschoots zijn doelstelling behaalde. In alle opzichten een meer dan geslaagde avond die met Joan op het podium tot het laatst gezellig bleef.

Geslaagd
De spelers waren versleten van een lange dag hard werken, maar niemand ging naar huis. Het plezier waarmee zij hun bijdrage hadden geleverd vond nog een verlenging in de afterparty.

Voetbal is een teamsport, het runnen van een restaurant ook. “Dit was zwaarder dan een wedstrijd”, zei Danny Post. “Maar het was leuk om te doen en we met z’n allen veel lol gehad. We hebben het graag gedaan”. FC Dordrecht heeft tijdens het Kerstgala laten zien dat ze zowel op als naast het veld tot uitzonderlijke prestaties kunnen komen.

Bekijk fotoreportage van Rinie Boon

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.