Vleugels voelt zich thuis

Jordy Vleugels heeft het naar zijn zin bij FC Dordrecht.
De Belg die al bijna zijn halve leven in Nederland voetbalt, woont nu ook voor het eerst op zichzelf.

“Soms is het wel even wennen, kom je van de training thuis moet je nog boodschappen doen, koken en schoonmaken. Maar het bevalt me hier prima.”

Bij Willem II kwam de 19-jarige middenvelder weinig aan spelen toe daarom was hij ook blij met zijn overgang naar Dordrecht.
“Eigenlijk is het balletje gaan rollen door Nick van de Velden.” De oud speler van Dordrecht had hem getipt bij de technische staf.
“Toen hoorde ik ook dat de club mij al een tijdje volgde, was de transfer snel afgerond.
Ik ben blij dat ik hier mijn minuten kan maken, er was ook belangstelling van clubs in België maar het voetbal in de Jupiler League spreekt mij aan.
Dordrecht heb ik ook altijd gevolgd, zeker toen zowel Willem II als Dordrecht voor het kampioenschap gingen twee jaar geleden maar ook afgelopen seizoen stonden de clubs tegen elkaar.
Ik heb nog een contract tot volgend jaar bij Willem II, als ik het nu goed doe kan ik het daar misschien ook laten zien.”
Over laten zien gesproken, Jordy trekt ook aardig wat bekijks met zijn tatoeages. “Ik heb er heel veel, de meeste zijn voor mijn familie en mijn geloof.
Hij toont zijn linkerarm waar een afbeelding van Jezus is vereeuwigd: “Ik heb veel aan het geloof, het helpt me om dingen te begrijpen en een positief gevoel te geven.
Maar de mooiste is eigenlijk wel de simpelste, de naam van mijn zusje Pilar. Of ze het zelf mooi vindt weet ik eigenlijk niet, ze heeft er nooit wat van gezegd.”

Over zijn ambities kijkt Jordy vooral naar nabije toekomst: “Ik wil zoveel mogelijk spelen en met Dordrecht de play-offs bereiken.
We hebben het tegen Eindhoven en Volendam niet afgemaakt en daardoor onszelf flink tekort gedaan, het wordt tijd voor drie punten.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.