Virgil Breetveld looft karakter van zijn gemuteerde elf

Voor de aanstaande trektocht langs Maastricht, Leeuwarden en Volendam toonde FC Dordrecht een flinke portie karakter tegen Fortuna Sittard, dat ook moest ondervinden dat aan de Krommedijk winnen een verdraaid lastige klus is. Het gemis van Wilmer Kousemaker en Santy Hulst en het wegvallen van Johan Versluis voor en Josimar Lima tijdens het duel werd echter knap verteerd.

,,Dus kan ik achteraf wel leven met dit resultaat,” oordeelde interim-trainer Virgil Breetveld van FC Dordrecht. ,,Het is ook een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen na een wedstrijd met veel strijd en aardige momenten voor beide doelen.” Vlak voor de aftrap werd Breetveld op onprettige wijze verrast. ,,Johan is vorig seizoen aan beide liezen geopereerd, maar bij het trappen van een bal begon één van de liezen toch weer op te spelen. We konden geen risico nemen.”

Verdedigend werd het gemis van de lange Dordtenaar goed opgevangen. ,,Maar in de organisatie mis je Johan, die de kunst verstaat om vooruit te verdedigen, dan toch. Zeker omdat onze drie middenvelders soms te aanvallend ingesteld waren. Daar kwam ook de tweede tegentreffer door tot stand, er stonden plots te veel mensen voor de bal terwijl we net op voorsprong waren gekomen,” zei Breetveld.

Die mentale tik werd echter knap doorstaan door zijn ploeg, vond Breetveld achteraf. ,,We hebben karakter getoond en stonden in de laatste twintig minuten op. Wouter (de Vogel, red.) liet zien dat hij goed kan voetballen, we kwamen aanvallend een paar keer goed door maar ook Fortuna had nog kunnen scoren. Het punt is wel terecht, voordat we aan drie uitduels beginnen. Als we die alledrie met een punt kunnen afronden, dan ben ik tevreden.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.