Vier spelers verlengen hun verbintenis

Meteen bij het ingaan van de winterstop heeft FC Dordrecht vier spelers voor een langere periode aan zich gebonden. Wilmer Kousemaker, Mawouna Amevor, Shayron Curiel en Jessy Mayele zetten allen hun handtekening onder een nieuw contract bij de huidige gedeeld nummer zes van de Jupiler League.

,,In Wilmer Kousemaker zien we de nestor van de huidige selectie, een belangrijke speler en dragende kracht,” verkondigde technisch manager Marco Boogers. ,,Wilmer woont in Ridderkerk en heeft het fantastisch naar de zin bij de club. Hij had nog een doorlopend contract voor één jaar en we hebben die verbintenis met nog eens twee seizoenen verlengd, zodat hij nog drieënhalf jaar lang bij FC Dordrecht zal spelen. Kousemaker kwam voor dit seizoen naar FC Dordrecht, na een verblijf bij FC Den Bosch.

Kousemaker moet een belangrijke sturende rol blijven vervullen voor de jongere spelers, zoals Amevor en de voormalig Spartanen Curiel en Mayele. ,,Mawouna had nog een optie in zijn contract en die hebben we gelicht, zodat hij tot medio 2014 bij ons zal spelen,” aldus Boogers over de achterhoedespeler, die in het centrum maar ook als linksback uit de voeten kan en voor wie al belangstelling was van andere clubs. ,,Shayron en Jessy blijven volgend seizoen nog bij ons spelen, dus tot medio 2013.”

Volgens Marco Boogers, die zelf zijn contract tot 2017 verlengde, passen de verlengingen in het beleid van de club. ,,In vergelijking met vorig seizoen staat er een totaal andere spelersgroep. We hebben doorgeselecteerd en, omdat Theo Bos aanvallend wil spelen, gekozen voor dynamische spelers. Die jongens willen we graag langer binden. Ik verwacht in de winterstop niet dat er spelers zullen vertrekken, maar dat we met de huidige selectie aan de tweede helft van de competitie kunnen beginnen.”

Tekst: Arco Bomgaars, AD/De Dordtenaar

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.