Vice-voorzitter Ferenc overleden

Donderdagavond 11 september bereikte ons het trieste nieuws dat Ferenc Vermaas op 13-jarige leeftijd is overleden. Ferenc was sinds 2012 door Ad Heijsman benoemd tot vice-voorzitter van FC Dordrecht.

Ferenc vocht al sinds 2005 tegen neuroblastoom, een vorm van kanker die bij kinderen voorkomt. Ondanks zijn ziekte bruiste hij van energie en was het liefst op of langs het voetbalveld te vinden. Als voetballer bij VVGZ en als supporter bij PSV én FC Dordrecht. Hij had verstand van het spelletje en aangezien Heijsman destijds wilde stoppen als voorzitter zag hij in het mondige ventje een ideale opvolger.

Samen met zijn broers en ouders kwam Ferenc regelmatig op de Krommedijk. De intensieve behandelingen om de neuroblastoom te bestrijden kregen hem er niet onder, zodra hij fit genoeg was wilde hij weer naar het voetbal.

Zoveel mogelijk leuke dingen doen, dat was zijn levensmotto. Hij had al de ziekte inmiddels al een aantal keren weten te verslaan en bleef strijdlustig ook toen de ziekte de overhand kreeg.

Ferenc werd omringd door liefdevolle familieleden en vrienden die zoveel mogelijk wensen voor hem in vervulling brachten. Zo was hij afgelopen maandag nog naar de opname van zijn favoriete televisieprogramma VI TV geweest. Zijn laatste wens; een ontmoeting met Christiano Ronaldo is helaas niet meer op tijd gelukt.

Eén ding is zeker: het had voor Ronaldo een eer geweest om een jongen als Ferenc te mogen ontmoeten.

We wensen familie en vrienden van Ferenc heel veel sterkte de komende tijd.
Hij zal door ons allemaal gemist worden.

Zondag willen we als eerbetoon in de 7e minuut ( zijn rugnummer) een daverend applaus richting Ferenc sturen. Bent u zondag bij de wedstrijd klap dan zo hard mogelijk mee.

Het artikel uit 2012: http://idordt.nl/ferenc-vermaas-nieuwe-voorzitter-van-fc-dordrecht/

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.