”Verlenging” met maDS

In de rubriek Verlenging met van FC Dordrecht belichten wij dit weekend maDS, de maatschappelijke tak van onze club. In 1999 besloot FC Dordrecht maatschappelijk te ondernemen. Om zo de kracht van voetbal in te zetten voor het bereiken van maatschappelijke doelen en impact te maken in de regio.

De club start met het ondersteunen van en participeren in lokale en regionale projecten en werkt aan het zichtbaar maken van de maatschappelijke rol van voetbal. Er is in de afgelopen jaren veel verandert als het gaat om het bewust Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen doordat de vraag en de mogelijkheden in de Drechtsteden alleen maar is gestegen. Omdat de MVO-activiteiten een aanzienlijk deel van de tijd van medewerkers van FC Dordrecht in beslag nemen, wordt in 2020 besloten de MVO-activiteiten van de BVO FC Dordrecht onder te brengen in een aparte Stichting, de oprichting van Stichting Maatschappelijk Actief Drechtsteden (MADS) is een feit. De naam van de stichting verwijst terug naar DS’79 door de laatste twee letters in MaDS.

De stichting heeft als doel het vervullen van een maatschappelijke rol in de samenleving in het gebied Drechtsteden. Onder meer het verbeteren van de leefsituatie van personen, groepen, wijken en gemeenschappen en het begeleiden van re-integratietrajecten zijn vraagstukken en projecten waar de stichting zich voor wil inzetten.  MADS richt zich met name op de jeugd en jongeren in de leeftijd van 10 tot 28 jaar. Zij wil de mentale en fysieke gezondheid verbeteren en mensen helpen opleiden en begeleiden naar werk. Immers Onderwijs, Werk en een Sociaal Netwerk, zij belangrijke factoren voor je toekomst.

Bij maatschappelijke projecten legt stichting maDS vooral de nadruk op onderwerpen die belangrijk zijn voor haar sociale partners, zoals integratie, onderwijs, werk, gezondheid en respect. Stichting maDS werkt in haar maatschappelijk programma samen met vaste externe partnerorganisaties. Per leeftijdsgroep, bieden we een op maat ontwikkeld programma. De uitvoerende partners leveren de expertise en pedagogische vakkrachten. Ter ondersteuning van het doen slagen van de (lopende) projecten coördineert stichting maDS het geheel, werft deelnemers, biedt een inspirerende locatie, voetballers die als rolmodellen fungeren en uiteraard professionele voetbaltrainers.

Elke week zijn onze projecten zichtbaar op de website, in de krant (pagina van FC Dordrecht in de DordtCentraal) en op social media, zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Uiteraard kan je MaDS ook volgen op Instagram, Linkeldn en Facebook: @stichtingmads!

Wij bereiken inmiddels verschillende doelgroepen en zijn erg blij met de uitbreiding van onze maatschappelijke projecten en de behaalde resultaten.
Ziet u mogelijkheden voor uw bedrijf of maatschappelijke organisatie? Of wilt u graag uw steentje bijdragen aan één van onze maatschappelijke projecten?

Dan kunt u altijd contact opnemen met maDS via info@stichtingmads.nl!

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.