Verdiend puntje in Den Haag

 

In een wedstrijd waarin voor beide ploegen geen belang meer op het spel stond, probeerden ADO Den Haag en FC Dordrecht er nog iets van te maken. De uitslag gaf in ieder geval het beeld dat daarin geslaagd was: 2-2.

Na een waardige applausminuut ter nagedachtenis voor hen die de club in dit seizoen ontvallen waren, wilde de thuisploeg er ook een waardig afscheid voor het fenomeen Dick Advocaat van maken en daarmee de interne onrust voor even kunnen bedekken. ADO schoot daarom als een komeet uit de startblokken. De stormloop duurde echter maar vijf minuten, toen had Dordt de boel onder controle en kwam het zelf ook aan voetballen toe.

Zonder dat het kwaliteitsniveau echt dikke voldoendes haalde – daarvoor ontbeerde beide ploegen de finesse om de mogelijkheden tot echte kansen te promoveren – was het allemaal nog best aardig om naar te kijken. In de slotfase van een op de ranglijst verloren competitie blijft het dubbel om daar een waarde aan te hechten.

Net binnen het halve uur brak ADO de ban. Met een subtiel één-tweetje zette Verheijdt de doorgelopen Sellouki vrij voor Liam Bossin die vervolgens geen schijn van kans tegen het schot. Den Haag leek daarmee op weg naar hetgeen ze wilden, maar Dordrecht was geenszins uit het veld geslagen. Uit een soepele aanval was de gelijkmaker snel gevonden. Longo gaf de assist op Tidjani Toure die zich knap vrij draaide en beheerst binnen schoof: 1-1.

In de tweede helft werden de ruimtes en kon het duel alle kanten op. Benjamin Reemst (op de plaats van de geschorste Schuurman) kreeg de grootste kans om Dordt op voorsprong te zetten, zijn schot eindigde helaas via de hand van ADO keeper Nikiema tegen de buitenkant van de paal.

Aan de andere kant leek Den Haag het pleit in eigen voordeel te beslechten. Na een overtreding van Aberkane op Sellouki schoot Thomas Verheijdt de strafschop onberispelijk binnen. Maar dit keer wist Dordrecht nog sneller het evenwicht te herstellen. Amper drie minuten later knalde Sahverdi Çetin na een slim genomen vrije trap van Mathis Suray de 2-2 tegen het net.

Daarmee verknalde de Duitse middenvelder het “Haags kwartiertje” dat met een afscheidsapplaus voor Advocaat had moeten beginnen. Het door de eigen aanhang massaal ingezette “Dordts minuutje” had bijna meer effect. In de slotseconden schampte het schat van de opvallende Toure net de verkeerde kant van de paal.

Dat kon het meegereisde Dordtse legioen echter niet deren. Met ontblote bovenlijven vierde het uitbundig het verdiende puntje alsof een ultieme zege was behaald. Die loftuiging aan de eigen helden was een mooie afsluiting.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Aberkane, Smolarczyk, El Azzouzi, Van der Avert (61. Brito); Reemst (83. Schippers), Suray, Çetin; Noc (45. Receveur), Longo, Toure.

Foto: Pro Shots

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.