Verdediging versterkt met Robin Gosens

Na het definitieve vertrek van Josimar Lima naar Al Shaab diende de Dordtse defensie aangevuld te worden. Met de komst van Robin Gosens heeft Marco Boogers daar op korte termijn weer een passende oplossing voor gevonden.

Gosens (19) – voor de rest van dit seizoen van Vitesse gehuurd – prijkte al langer op het verlanglijstje omdat zijn voetbalkwaliteiten goed passen in het spel van FC Dordrecht. “Het geeft me een goed gevoel dat FC Dordrecht mij zo graag wil hebben, dat maakte de keuze om nu de overstap te maken ook gemakkelijk. Voor mijn ontwikkeling is het belangrijk dat ik aan speeltijd toe ga komen en ik hoop die in hier te kunnen gaan maken”.

Robin Gosens werd net over de grens in het Duitse Emmerich geboren en groeide op bij de naburige club Elten. FC Bocholt scoutte de linksback al op pupillenleeftijd, maar zijn juniorenperiode bracht Gosens door bij Rhede. Daar werd hij in de A1 door Vitesse ontdekt.

“In mijn eerste jaar werd ik halverwege al bij de beloften gehaald en dit seizoen kwam ik al snel bij de A-selectie terecht”, vertelt Robin Gosens over de snelheid van zijn ontwikkeling. “Maar nu moet ik aan spelen op het hoogste niveau toekomen. FC Dordrecht heeft bewezen daar een perfecte club voor te zijn. Ik zal het nu zelf moeten gaan bewijzen”.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.