Verbaasd over kaartenlast

Post: gemengd gevoel bij Dordts debuutseizoen

Het debuutseizoen voor Danny gaat vooralsnog niet over rozen. Een listige blessure vlak na de start, (veelal) ongelukkige kaarten en recentelijk een scheurtje in de kleine teen markeren het eerste jaar bij FC Dordrecht voor de Amsterdammer, die wel bewees tot een sterkhouder te kunnen uitgroeien. ,,Van mij wordt een coachende rol verwacht.”

Danny Post draait er niet omheen: het seizoen 2011-2012 maakt tot nu toe gemengde gevoelens bij hem los. ,,Over de wedstrijden die ik gespeeld heb, ben ik tevreden. Maar ik heb ook veel duels moeten missen door verschillende oorzaken en daar baal ik wel van.”

Na zijn overstap van FC Groningen naar FC Dordrecht, waar hij een tweejarig contract tekende, etaleerde Post (22) zich in de voorbereiding als potentiële basisspeler. ,,Het was aanvankelijk nogal zoeken naar de balans. Ik was blij met mijn basisplaats in de openingswedstrijd tegen FC Volendam. Door de harde velden had ik echter last van een geïrriteerde peesplaat onder mijn rechtervoet. Ik besloot om de tweede wedstrijd, uit bij FC Emmen, toch te spelen met pijnstillers. Ik heb uiteindelijk een scheurtje in de pees opgelopen, waardoor ik acht weken uit de roulatie was. Voor het eerst eigenlijk een langdurige blessure.”

Post vierde vervolgens zijn rentree in de uitwedstrijd bij koploper FC Zwolle, de tegenstander van vanavond. ,,Een helftje om weer ritme op te doen, al heb ik me zelden zo kansloos in een wedstrijd gevoeld. FC Zwolle was die avond veel te sterk, overklaste ons totaal.”

Zijn rentree was echter van korte duur. Ruim twee weken later tijdens de gang naar FC Oss ging het mis voor Post. ,,Eerst scoorde ik nog de aansluitingstreffer, mijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal in competitieverband. Vlak na rust glij ik naar een bal. De actie was misschien niet helemaal handig, maar ik raak die tegenstander (Bart van Muyen, red.) niet. Een gele kaart was op zijn plaats geweest, maar ik kreeg rood. Onterecht, vind ik nog steeds. Dat leverde me twee wedstrijden schorsing op. Tot dit seizoen had ik nog nooit rood gezien en kreeg ik ook nauwelijks gele kaarten. Dus die hoeveelheid kaarten dit seizoen verbaast me ook wel. Het is best frustrerend. Ik moet misschien iets geduldiger worden.”

De ervaringen van de voorbije maanden heb wel hun uitwerking op Post, die debuteerde in het betaalde voetbal bij het verdwenen Haarlem. ,,Ik vind zelf dat ik een ontwikkeling doormaak. Als middenvelder ben ik het slot op de deur, de verdedigende middenvelder. Toch zou ik wel wat meer voor de goal van de tegenstander moeten komen. Ik ben weliswaar pas 22 jaar, maar ik behoor wel tot de oudere spelers in de groep. Er wordt van mij een coachende rol verwacht en die wil ik ook vervullen. Mijn toekomstdroom? Natuurlijk wil ik graag naar de eredivisie, maar vooralsnog voel ik me prima op mijn plek in Dordrecht.”

Voorbije zondag moest Danny Post noodgedwongen de uitbeurt bij Sparta missen. ,,Ik had mijn teen tegen de tafel gestoten. Dom, maar zoiets kan gebeuren en er zat een scheurtje in mijn kleine teen. Ik had kunnen spelen met een spuit tegen de pijn, maar ik heb besloten niks te forceren met het oog op het vervolg van de competitie. Er komen nog genoeg wedstrijden.”

De eerstvolgende is tegen FC Zwolle, dat tracht de ongeslagen thuisreeks van FC Dordrecht te breken. ,,Ik denk ook dat we het Zwolle lastig kunnen maken,” aldus Post. ,,Thuis spelen we met veel lef en hebben we ook geduld.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.