Vanavond debuut Vorstermans

Niets blijkt zo onvoorspelbaar als de voetballerij, zo beseft ook Ismo Vorstermans. De verdediger (24) met roots in Flevoland moest vertrekken bij FC Utrecht, had zijn zinnen gezet op een buitenlands avontuur maar debuteert vanavond voor FC Dordrecht bij Excelsior. ,,Uitspraken doen over de toekomst heeft geen zin in dit vak.”

Bij FC Utrecht werd je contract niet verlengd, waardoor je met team VVCS hebt meegespeeld in de voorbereiding. Hoe onzeker was dat?
Ismo Vorstermans: ,,Het is altijd mogelijk dat een contract niet verlengd wordt in dit vak, ik ben zeker niet gaan wanhopen. Ik ben op proef geweest in Cyprus en heb ook een korte stage afgewerkt bij Dundee United in Schotland, maar in beide gevallen leverde dat niets op. FC Dordrecht had al in een eerder stadium interesse voor me getoond en werd het voorbije weekeinde concreet omdat de club een verdediger zocht.”

Van Cyprus en Schotland naar de Krommedijk, ben je zelf verbaasd over hoe het allemaal gelopen is?
,,Ik heb geleerd dat uitspraken doen over de toekomst in dit vak geen zin heeft, want het loopt soms totaal anders dan je denkt. Ik wilde graag naar het buitenland nadat ik vorig seizoen door FC Utrecht aan VVV-Venlo was uitgeleend. De degradatie van VVV en de beëindiging van mijn contract zetten de deur open naar een ander avontuur, dat is Dordrecht geworden. Ik heb een contract tot het einde van het seizoen.”

Wat wist je van FC Dordrecht?
,,Dat ze op kop stonden en dat de ploeg aanvallend wil spelen. Ik kende Erixon Danso, met wie ik bij Ajax in de jeugd heb gespeeld en ook nog bij FC Utrecht. Ik heb met hem drie jaar lang in de auto gezeten en nu weer.”

Hoe snel ben je geacclimatiseerd in je nieuwe voetbalomgeving?
,,Het is heel snel gegaan. Ik ben terechtgekomen in een enthousiaste groep met veel kwaliteit. De koppositie zorgt niet voor druk. Integendeel, de houding is: we willen bij Excelsior op twaalf uit vier komen.”

Waar komt je voornaam vandaan?
,,Oorspronkelijk hadden mijn ouders de naam Ismoran bedacht, een naam die ontstaan was door creatief te zijn met letters. Ik heb begrepen dat de naam Ismo tegenwoordig regelmatig voorkomt in Finland maar ik geloof niet dat dat verwijzingen naar mij zijn haha.”

Tekst: Arco Bomgaars
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.