Van niets naar alles

Voor Sem de Wit veranderde zijn voetbalwereld met de overstap naar FC Dordrecht deze week op slag. Het 18-jarige talent zat de laatste twee wedstrijden bij zijn oude club niet eens meer bij de selectie maar is bij de koploper beoogd basisspeler.

“Het kan inderdaad snel gaan”, aldus de robuust ogende jongeling. “Maar ik het al eerder meegemaakt hoor. Bij Almere ging ik vanuit de B-jeugd rechtstreeks naar het eerste en heb vervolgens bijna alles gespeeld”.

Zijn kwaliteiten waren ook de keuzeheren in Zeist opgevallen waarna uitnodigingen voor de Oranje selecties ‘onder 17’ en daarna ‘onder 18’ op de deurmat vielen. “Echt een mooie ervaring. Een jongensdroom natuurlijk, alleen leken ze dat belang voor een speler bij Almere niet te begrijpen. Ze hadden me zogenaamd nodig voor de competitie, maar vervolgens zat ik de hele wedstrijd op de bank. Daardoor heb ik toch een paar interlands gemist die ik graag had willen spelen”.

In Dordrecht krijgt Sem de Wit een nieuwe kans nadat hij dit seizoen in Almere ineens weer een stap terug had moeten doen. “Ik ben maar tot twee wedstrijden gekomen en waarom weet ik ook niet. Maar nu kan ik weer een enorme stap vooruit maken. En dat ga ik waarmaken ook”, klinkt het vastberaden uit de mond van de jonge krachtpatser.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.