Van der Ploeg kiest goede hoek

Tegen BV Veendam slikte Nick van der Ploeg een bittere pil toen hij zeven minuten in blessuretijd de gelijkmaker van Marnix Kolder moest incasseren. In Sittard groeide hij uit tot ‘matchwinnaar’ door de strafschop van Fabio Caracciolo te keren.

”Vorig seizoen in de wedstrijd bij FC Den Bosch schoot Caracciolo de bal in de rechterhoek toen hij een strafschop nam. De keren dat ik van hem een penalty zag op tv, koos hij ook voor rechts. Stef Doedee knikte vanaf de bank dat ik ook de rechterhoek moest kiezen. Het bleek de goede keuze. Een belangrijke redding, want we dreigden het weer uit de handen te laten glippen.”

Trainer Henny Lee had na afloop nog het angstzweet in handen van de slotfase, waarin zijn ploeg bijna weer een voordelige marge liet glippen. ”Het positieve gevoel van een sterke eerste helft en de drie punten overheerst, maar het is wel tekenend dat we weer heel angstig werden in het laatste deel van de wedstrijd. Dat heeft toch alles te maken met de ervaringen uit het verleden, zoals tegen BV Veendam.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.